Безумовний рекорд: юна піаністка з Вінниці за пів року здобула 11 перших премій на конкурсах

14.12.2022

Учениця Вінницької дитячої музичної школи №1 Вероніка Камінська за останні пів року взяла участь в одинадцяти музичних конкурсах і скрізь виборола першість.


Серед найяскравіших здобутків — гран-прі та перша премія Дистанційного Всеукраїнського конкурсу-фестивалю мистецтв «Я люблю Україну», три перші місця на міжнародному конкурсі Festival Golden Time Talent (Велика Британія), перше місце Міжнародного багатожанрового двотурового благодійного конкурсу мистецтв Land of talents, перша та друга премії ІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу «Талановиті діти і молодь», перше місце VIII Міжнародного двотурового дистанційного фестивалю-конкурсу «Простір майбутнього».


Як повідомила педагог юної піаністки Олена Колесник, дівчина наразі вже завершує навчання у музичній школі і вважається однією з кращих її учениць.

 

«Вероніка надихає мене результатами своєї роботи, працювати з нею легко та цікаво, — повідомила пані Олена пресслужбі Вінницької міськради. — Вона дуже обдарована і цілеспрямована. Заняття з фортепіано — індивідуальні, і коли учень швидко рухається вперед, вивчаючи все більш складні твори, — в учителя є можливість відкривати шлях до справжніх перлин світової фортепіанної класики: етюдів Шопена, прелюдій та фуг Йоганна Себастьяна Баха. Ми з Веронікою зіграли концерт Баха-сина, Йоганна-Кристіана Баха. Твори Падеревського, які захопили її своєю концертною яскравістю. Це технічно складні п’єси, що вимагають щоденних наполегливих занять».


Окрім музичної школи, Вероніка навчається на 3-му курсі лінгвіністично-юридичного відділення Вінницького ліцею №7 ім. О. Сухомовського. Там вона студіює одразу три іноземні мови і входить у топ-3 за рейтингом учнів цього навчального закладу.

 

«А ще дівчина активно допомагає ЗСУ, — каже пані Олена. — Разом із бабусею, мамою та тіткою вона займається плетінням маскувальних сіток для наших військових. Усі ми, як і Вероніка, робимо все можливе, щоб наблизити перемогу, і починаємо перш за все зі своїх персональних перемог».


Сама ж Вероніка запевняє, що й після завершення навчання у школі продовжить здобувати музичну освіту. На це її надихнули цьогорічні майстер-класи з відомими викладачами музичних академій та шкіл Львова, Перемишля і Кракова.