Вадим Новинський відреагував на санкції РНБО

17:54, 04.12.2022
Вадим Новинський відреагував на санкції РНБО

Вадим Новинський називає себе принциповим прихильником канонічного православ’я в Україні та патріотом. (Фото з ФБ-сторінки Вадима Новинського)

Колишній народний депутат та бізнесмен Вадим Новинський звинуватив Раду нацбезпеки і оборони у переслідуванні за релігійні переконання у зв’язку із впровадженням щодо нього санкцій.

 

Як інформує Україна молода, свою реакцію на санкції  Вадим Новинський оприлюднив у Facebook.  

 

«Рішення РНБО щодо застосування до мене персональних санкцій я розцінюю як переслідування за релігійні переконання. Жодних інших підстав для накладення санкцій не існує», – написав він.

 

І додав: «Конституція України гарантує свободу віросповідання, і я реалізую це право як вірянин та протодиякон УПЦ - Церкви, що об'єднує мільйони громадян України та діє на законних підставах».

 

За його словами, він «завжди виступав за мир, збереження української державності та територіальної цілісності України».

 

«Бізнеси, акціонером яких я є, вносять суттєвий вклад в економіку та обороноздатність України», - акцентує бізнесмен.

 

Новинський називає себе принциповим прихильником канонічного православ’я в Україні та патріотом. Також він заявляє, що оскаржуватиме санкції в українських та міжнародних судах.

 

Нагадаємо, Вадим Новинський був депутатом Верховної Ради України VII, VIII та IX скликань (2013-2022). Востаннє був обраний до парламенту від партії "Опозиційний Блок" як її член за 57 округом (Маріуполь), був позафракційним нардепом. 

 

6 липня 2022 року написав заяву про складання депутатських повноважень, ВРУ підтримала це рішення. Політик пояснив, що вирішив зосередитися на гуманітарних проектах і служінні церкві.

 

Як повідомляла «УМ», РНБО запровадила санкції проти священнослужителів УПЦ МП, зокрема  намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя) та екснардепа Вадима Новинського.