Для навчання української армії військова місія ЄС запрацює найближчими днями

12:03, 14.11.2022
Для навчання української армії військова місія ЄС запрацює найближчими днями

Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель. (Фото: Reuters.)

Європейський Союз запустить свою нову військову місію для України через пару тижнів. Вона буде спрямована на навчання українських військових.

 

Як інформує УМ, про це 14 листопада заявив верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель, повідомило Reuters.

 

«Сьогодні важливе рішення щодо початку навчальної місії для української армії. Як ви знаєте, ми в рекордні терміни вирішили започаткувати цю місію, і вона почне працювати вже за пару тижнів», — сказав він.

 

Боррель нагадав, що місія розміщуватиметься у Польщі. Багато країн вже запропонували свою участь у місії, через навчання у якій планують пройти близько 50 тисяч українських військових.

 

«Ми маємо продовжувати підтримку України як військову, так і економічну, посилюючи тиск на Росію. Ми обговоримо обсяг нашої військової допомоги, який більший, ніж повідомляють деякі ЗМІ», — додав він.

 

Нагадаємо, що ЄС погодив запуск місії 17 жовтня, разом із збільшенням військової допомоги.

 

Також є тренування в Іспанії — там українські військові опановують зенітно-ракетні комплекси Aspide. У Німеччині українці опановують бронетехніку.

 

Як повідомляла УМ, наразі наймасштабнішу тренувальну місію для ЗСУ проводить на своїй території Велика Британія. До неї залучені фахівці з понад 10 країн.