У Великобританії пройшли вишкіл вже 20 тисяч українських військових — ЗМІ

10:50, 13.10.2022
У Великобританії пройшли вишкіл вже 20 тисяч українських військових — ЗМІ

Українські бійці із західними партнерами після закінчення вишколу у Великобританії.

На території Великобританії друга група з 10 тисяч українських військових завершила проходження навчання з інструкторами.

 

Як інформує УМ, про це повідомила інформаційна група Visegrad 24 у своєму Twitter.

 

За даними журналістів, 10 тисяч українських солдатів уже закінчили військову підготовку й тепер повертаються в Україну, щоби вирушити на фронт.

 

"Це вже друга група військовослужбовців, яка завершила навчання у Великій Британії", — йдеться в публікації.

 

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков повідомляв, що навчання українських військових у Великій Британії поділено на три етапи, в межах яких тренування пройдуть у групах по 10 тисяч бійців. 6 жовтня чиновник заявив про те, що на той час навчання пройшла перша група військовослужбовців Збройних Сил України.

 

 Резніков також зазначав, що з Британії українські захисники повернуться екіпірованими — із шоломами, бронежилетами й аптечками.

 

Водночас майже два десятки українських бійців проходять навчання із застосування зенітно-ракетного комплексу Aspide на території Іспанії. Загалом, за даними Міноборони України, можливість тренуватись військовим ЗСУ надають майже всі країни НАТО і ЄС.

 

Також ми писали, що сьогодні міністри оборони країн-партнерів України зустрілися у форматі "Рамштайн" для обговорення надання Києву більшої кількості систем протиповітряної оборони. Це сталося після того, як Росія завдала масованого ракетного удару по українських містах 10 жовтня.

 

Як повідомляла УМ, на західних полігонах партнерів України пройшли навчання 4 тис. бійців ЗСУ.