Без дозволу зась: Міноборони позбавило акредитації журналістів у Херсоні

16:53, 13.11.2022
Без дозволу зась: Міноборони позбавило акредитації журналістів у Херсоні

Радість і емоції звільнених мешканців Херсону. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Низку журналістів, які потрапили у звільнений Херсон до завершення стабілізаційних заходів позбавило акредитації Міністерство оборони України.

 

У відомстві наголосили, що вони не мали на це дозволу.

 

Як інформує УМ, про це 13 листопада повідомило Міноборони у своєму Telegram.

 

У відомстві послалися на наказ головнокомандувача від 3 березня 2022 року про роботу ЗМІ на війні в Україні та порядок їхньої акредитації.

 

«Відтак, низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у районі ведення бойових дій, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнані нечинними», — зазначили там.

 

Нагадаємо, що українські військові зайшли в Херсон 11 листопада. Перед тим росіяни оголосили, що виводять війська з правого берега Дніпра та самого Херсону.

 

 Тікаючи окупанти підірвали всі мости через Дніпро, котельні, вишки звʼязку і телецентр у Херсоні. Місто росіяни повністю знеструмили. Звʼязок і українське радіо туди вже повернули. Наразі військові зачищають Херсон від окупантів і шукають колаборантів.

 

Як повідомляла УМ, в кремлі назріває ідеологічний розкол між прибічниками війни з Україною й президентом росії володимиром путіним через втечу російських військ з Херсону.