Україна закликатиме партнерів виключити росію з G20

14:40, 13.11.2022
Україна закликатиме партнерів виключити росію з G20

D Індонезії на острові Балі відбудеться саміт G20/ (facebook.com/g20org)

Верховна Рада України готує офіційне звернення із закликом до міжнародних партнерів виключити росію із «Великої двадцятки» (G20).

 

Як інформує Україна молода, про це написав член фракції "Голос" Ярослав Железняк у соцмережах у неділю.

 

"Завтра починається саміт G20 в Індонезії. У зв’язку з цим парламент готує звернення із закликом до міжнародних партнерів щодо виключення рф з "Групи двадцяти" (G20). Відповідна постанова буде внесена та проголосована у ВР вже на наступному тижні", - зазначив нардеп Железняк.

 

Обранець додав, що у 2014 після анексії Криму росію вже вигнали з «великої вісімки» (G8).

 

Нагадаємо, 15-16 листопада в Індонезії на острові Балі відбудеться саміт G20, куди також запрошено Президента України Володимира Зеленського.

 

Через присутність росії на зустрічі не буде однієї з основних дипломатичних традицій цього зібрання - так званого сімейного фото, де лідери позують для групового знімку.

 

За даними ЗМІ, Велика Британія та Європейський Союз домовилися бойкотувати виступи міністра закордонних справ рф Лаврова на саміті "Групи двадцяти" і закликатимуть союзників долучитися до них.

 

Як повідомляла «УМ», новий прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак планує кинути виклик злочинному путінському режиму на зустрічі світових лідерів G20 на Балі в Індонезії.