Антонівський міст у Херсоні зруйновано у кількох місцях: спецпризначенці рф відступають понтоном

12:01, 11.11.2022
Антонівський міст у Херсоні зруйновано у кількох місцях: спецпризначенці рф відступають понтоном

Зруйнований славнозвісний Антонівський міст. (Фото з відкритих джерел)

Антонівський міст у Херсоні через Дніпро, який зʼєднує місто із лівобережжям, зокрема з Олешками та Голою Пристанню – обвалився. 

 

Російські ЗМІ опублікували фото і відео зруйнованого Антонівського моста біля Херсона, повідомляють, що його могли підірвати окупанти, коли виходили з міста на лівий берег.

 

Як інформує УМ, повідомлення й фото 11 листопада оприлюднили воєнкор "Комсомольської правди" Олександр Коц у Telegram, Суспільне Херсон, херсонське видання "Мост", FreeДом із посиланням на депутата ради Херсона Юрія Стельмашенка

 

Так, Коц показав відео з місця події, за його словами, зруйновані два прольоти моста. Коц заявив, що міст підірвали росіяни, коли виходили з Херсона на лівий берег.

 

Російські пропагандисти також публікують фото Антонівського моста з інших ракурсів. На знімках видно, що руйнування дуже масштабні.

 

"Суспільне Херсон" показало фото, надане місцевими жителями. На ньому видно, що міст зруйнований у кількох місцях.

 

 

 Також у Telegram-каналах пропагандистів з'явилося відео відходу росіян після підриву моста. Повідомляється, що пішки понтоном відходять частини спецназу, які прикривали відступ основних сил.

 

Нагадаємо, що 9 листопада міністр оборони рф шойгу наказав російській армії залишити Херсон і правий берег Херсонської області — росіяни «відходять» на лівий берег Дніпра за пропозицією суровікіна та згодою шойгу. Перед відступом окупанти підірвали пʼять основних мостів в області.

 

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що росія потребуватиме щонайменше тижня, щоб вивести війська з Херсону.

 

11 листопада Генштаб офіційно підтвердив звільнення щонайменше 12 населених пунктів Херсонської області.

 

Як повідомляла УМ, ЗСУ володіють ініціативою у битві за Херсон.