ЗСУ володіють ініціативою у битві за Херсон – ISW

09:33, 11.11.2022
ЗСУ володіють ініціативою у битві за Херсон – ISW

Велика українська перемога, що триває в Херсонській області, не буде останньою. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) констатують, що Збройні сили України володіють ініціативою і перебувають в процесі забезпечення великої перемоги в Херсонській області.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у звіті ISW станом на 11 листопада.

 

На думку експертів, припинення вогню надасть Кремлю паузу, якої він відчайдушно потребує для відновлення російських сил.

 

Тоді як Велика українська перемога, що триває в Херсонській області, не буде останньою.

 

Зазначається, що українські військові офіційні особи та геолокаційні кадри з соціальних мереж підтверджують, що за останні 24 години українські війська досягли успіхів на північний захід, захід і північний схід від міста Херсон і просунулися до 7 км в деяких районах.

 

Росіяни поки що відходять відносно організовано, і українські війська досягають очікуваних успіхів, не розбиваючи російські сили, як це було під час харківського контрнаступу.

 

Українські удари з серпня успішно зруйнували російські лінії постачання на західному (правому) березі, що змусило російські війська відступити і дозволить звільнити Херсонську область до річки Дніпро в найближчі дні або тижні.

 

«Виведення російських військ займе певний час, і бої триватимуть по всій Херсонській області, оскільки українські війська просуваються вперед і стикаються з заздалегідь підготовленими російськими оборонними лініями, особливо навколо міста Херсона», - підкреслюють аналітики ISW.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський напередодні повідомив, що захисники України звільнили 41 населений пункт на півдні України.

 

Лише протягом 9 листопада Україна звільнила 12 населених пунктів на Херсонському напрямку.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на Херсон. Чи справді росіяни тікають на лівий берег Дніпра?