Поблизу Херсона ЗСУ звільнили 12 населених пунктів – Залужний

13:33, 10.11.2022
Поблизу Херсона ЗСУ звільнили 12 населених пунктів – Залужний

Визволення Херсонщини дається кров"ю і потом українських воїнів.

Колосальні зусилля Збройних сил України стоять за кожним так званим «жестом доброї волі» росіян – лише за минулу добу (9 листопада) українські війська взяли під контроль 12 населених пунктів біля Херсона.

 

Як інформує УМ, про це 10 листопада у Телеграмі наголосив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

 

За його словами, "так само, як ворог відходив з Києва та Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід із Херсона - це результат наших активних дій".

 

Безпосередньо на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення, порушили систему управління військами рф і тим самим не залишили ворогу іншого виходу, ніж вдатися до втечі, підкреслив головнокомандувач.

 

Як зауважив Залужний, наразі "ми не можемо підтвердити або спростувати інформацію про так зване виведення російських окупаційних військ з Херсона. Ми продовжуємо ведення наступальної операції відповідно до свого плану".

 

Так, повідомив він, на Херсонському напрямку з 1 жовтня "просування наших військ в глибину оборони противника складає до 36,5 км, загальна площа відвойованої території сягає до 1381 кв. км, відновлено контроль над 41 населеним пунктом".

 

Тільки протягом минулої доби на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 кв. км території. "На напрямку Первомайське-Херсон ми просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі - 157 кв. км", - зазначив головнокомандувач ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, 9 листопада командувач російського угруповання окупаційних військ сергій суровікін та міністр оборони рф сергій шойгу заявили про відведення військ із Херсона на лівий берег Дніпра.

 

Того ж дня радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що наразі зарано говорити про виведення російських військ із Херсона. Він зазначив, що у Херсоні залишається значна частина російських військ, у регіон стягуються додаткові резерви, росія не збирається лишати Херсон без бою.

 

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов зауважив, що командування зс росії не зверталось до української сторони з проханням про створення "зеленого коридору" для виведення російських військ з Херсона.