росія не просила ЗСУ про «зелений коридор» для втечі з Херсона

14:10, 10.11.2022
росія не просила ЗСУ про  «зелений коридор» для втечі з Херсона

ЗСУ обережно просуваються на Херсонському напрямку. (Фото Генштабу ЗСУ)

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов заявив, що командування зс рф не зверталось до України з проханням про створення «зеленого коридору» для відведення російських військ з Херсона.

 

Як інформує Украіна молода, це генерал Громов повідомив під час брифінгу в чевтвер.

 

«За наявною інформацією, ні до керівництва Збройних сил України, ні до керівництва Генерального штабу, а також Командування угруповань військ російська сторона щодо створення так званого «зеленого коридору» не зверталась», - повідомив Громов.

 

Як відомо, 9 листопада командувач російського угруповання окупаційних військ сергій суровікін та міністр оборони рф сергій шойгу заявили про відведення військ із Херсона на лівий берег Дніпра.

 

Того дня радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що наразі зарано говорити про виведення російських військ із Херсона. Він також зазначив, що у Херсоні залишається значна частина російських військ, у регіон стягуються додаткові резерви, росія не збирається лишати Херсон без бою.

 

Як повідомляла УМ, військово - політичне керівництво України, як і керівництво НАТО вкрай обережно оцінюють російські офіційні заяви про «жест доброї волі» (тобто – втечу) з Херсона на лівий берег Дніпра.

 

Якщо Президент України Володимир Зеленський зауважив, що «ніхто нізвідки просто так не йде», бо ворог не здає позиції без бою, то генсек НАТО на повідомлення міністра оборони росії Шойгу про відступ Херсона відреагував стриманно: мовляв, висновки можна буде робити пізніше.

 

Напередодні ЗСУ звільнили 12 населених пунктів поблизу Херсона.