Байден придивляється до зв'язків Маска з іншими країнами

09:50, 10.11.2022
Байден придивляється до зв'язків Маска з іншими країнами

Ілон Маск розлютив Білий дім своїми скандальними заявами. (Фото з відкритих джерел)

Президент США Джо Байден послав недвозначний сигнал на адресу скандального мільярдера та винахідника Ілона Маска.

 

Зокрема, господар Білого дому заявив, що зв’язки власника Tesla, Twitter і SpaceX з іншими країнами "варті того, щоб до них придивитися".

 

Як інформує Україна молода, по це Байден заявив на пресконференції в Білому домі, одразу після проміжних виборів, повідомляє Bloomberg.

 

"Я думаю, що співпраця Ілона Маска і технічні відносини з іншими країнами заслуговують на увагу. Незалежно від того, чи робить він щось недоречне – я не натякаю на це. Я вважаю, що варто до них [зв’язків] придивитися. Але це все, що я скажу", - сказав американський лідер.

 

Минулого місяця, за даними співрозмовників агентства, адміністрація Байдена обговорювала, чи повинні США перевіряти окремі підприємства Маска з точки зору національної безпеки, зокрема – його купівлю Twitter і супутникову мережу Starlink компанії SpaceX.

 

Так, одним з елементів угоди з купівлі Twitter Inc. вартістю 44 млрд доларів була присутність іноземних інвесторів у консорціумі Маска.

 

До групи входять принц Саудівської Аравії Альвалід бін Талал, криптобірда Binance, заснована і керована вихідцем з Китаю, і суверенний фонд Катару.

 

Крім того, автовиробник Маска Tesla отримує близько 25% своїх доходів з Китаю.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні проміжних виборів до Конгресу Ілон Маск відверто агітував американців голосувати за республіканців. У коментарях до твіту Маска користувачі закидали йому гру на боці Дональда Трампа та публікували відповідні  фотожаби

 

Мільярдер нещодавно відзначився скандальними заявами щодо України, які схвально оцінили у Кремлі.