Проміжні вибори у США: Ілон Маск агітує за республіканців

07:06, 08.11.2022
Проміжні вибори у США: Ілон Маск агітує за республіканців

На проміжних виборах у США вирішиться питання, чи збережуть демократи більшість у Палаті представників і в Сенаті. (Фото з відкритих джерел)

Так звані проміжні вибори, які проводяться у середині терміну повноважень президента, відбудуться у США у вівторок, 8 листопада.

 

На них обирають весь склад Палати представників та третину Сенату, а також губернаторів у 36 штатах.

 

Як інформує Україна молода, напередодні дня виборів відомий винахідник та мільярдер Ілон Маск у своєму Twitter  відверто агітував американців голосувати на проміжних виборах до Конгресу за республіканців.

 

На думку власника Tesla, Twitter і SpaceX, який нещодавно відзначився скандальними заявами щодо України, незалежним виборцям варто голосувати за республіканців.

 

Мовляв, переконані демократи і республіканці "ніколи не голосуватимуть за суперників", тому "незалежні виборці вирішують, хто головний".

 

«Розділена влада не дає партіям впадати в крайнощі, тому я рекомендую голосувати за республіканський Конгрес, враховуючи, що президентом буде демократ», - написав скандальний бізнесмен.

 

У коментарях до твіту Маска користувачі закидають йому гру на боці Дональда Трампа та публікують фотожаби. 

 

 

Нагадаємо, на проміжних виборах у США вирішиться питання, чи збережуть демократи більшість у Палаті представників і в Сенаті.

 

Вибори в США 8 листопада матимуть величезний вплив на напрямок, який обере країна надалі, а також на долю президента та партії влади в Білому домі.

 

Втрата Сенату для демократів буде витлумачена як ознака постійної політичної слабкості президента Байдена – і потенційно матиме наслідком заміну Байдена іншим демократичним кандидатом, коли почнеться сезон президентської кампанії 2024 року.

 

Тож ці вибори стають особливо важливими для України, адже від конфігурації Конгресу залежатиме й готовність США продовжувати підтримку Києва.