Сергій Притула купив для Ілона Маска книгу з історії України

16:38, 12.10.2022
Сергій Притула купив для Ілона Маска книгу з історії України

Сергій Притула демонструє підручник з історії, що відправив Ілону Маску для вивчення історії України. (witter.com/serhiyprytula)

Волонтер Сергій Притула придбав для американського підприємця Ілона Маска, який нещодавно висунув скандально відомі «мирні пропозиції» щодо України, підручник з історії України.

 

Зокрема, пан Притула відправив книгу з історії України авторства Романа Піняжки, щоб американець став більш обізнаним. 

 

Як інформує Україна молода, про це Притула написав у Твітері.

 

«Книга з історії України Романа Піняжка вже на шляху до вас, Ілоне Маску. Сподіваюся, це допоможе вам зрозуміти, чому здатися російській імперії зла не є варіантом для українців! Решту зібраних $63 100 буде витрачено на рації Motorola R7 для ЗСУ», - зазначив він.

 

На початку жовтня Притула оголосив  збір на підручник з історії України для Маска. В результаті вдалося зібрати суму у 2,3 млн гривень.

 

Волонтер зазначив, що на ці кошти буде куплено підручник і партію рацій Motorola R7 для ЗСУ.

 

На початку місяця Ілон Маск висловив думку, що результатом ескалації конфлікту між росією і Україною може стати ядерна війна, і запропонував на своїй сторінці у Твітері опитування, в якому склав власну формулу завершення війни. Він запропонував провести ще один референдум та забезпечити водою Крим.

 

 

У відповідь Президент Володимир Зеленський у Твіттері організував своє опитування щодо того, «який Маск подобається більше»: той, що підтримує Україну чи той, що за росію.

 

Пізніше Маск написав, що досі дуже сильно підтримує Україну, але «переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні і, можливо, світу».

 

Як повідомляла УМ, п’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що для того, аби давати українцям поради щодо війни і миру, Ілону Маску варто приїхати до України, де ворог завдає цинічних ударів по мирним кварталам.

 

Загинуло щонайменше 13 людей, 87 поранено. Терористам немає виправдання. Вони відповідатимуть за все.