США приватно закликають Україну продемонструвати готовність до переговорів з рф

10:49, 06.11.2022
США приватно закликають Україну продемонструвати готовність до переговорів з рф

США закликають Зеленського продемонструвати готовність до переговорів із путіним. (Фото: The Washington Post.)

У приватному порядку адміністрація президента США Джо Байдена закликає українських лідерів заявити про свою готовність вести переговори з росією.

 

Як інформує УМ, про це пише з посиланням на джерела The Washington Post.

 

США, зокрема, просять президента України Володимира Зеленського відмовитися від публічної відмови брати участь у мирних переговорах, поки диктатор Володимир Путін при владі в РФ.

 

За словами видання, це спрямовано не на те, щоб посадити Україну і РФ за стіл переговорів, а щоб "забезпечити підтримку країн, громадяни яких можуть хвилюватися через перспективу війни на довгі роки".

 

«Хоча американські чиновники поділяють оцінку своїх українських колег, що Путін зараз несерйозно ставиться до перемовин, вони визнають, що заборона Зеленського на перемовини з ним створила занепокоєння в деяких частинах Європи, Африки та Латинської Америки, де руйнівний вплив війни на доступність і вартість їжі та палива відчувається найбільш гостро», - сказано, зокрема, у статті.

 

Нагадаємо, що Зеленський вважає Путіна не зовсім адекватною людиною та терористом за своєю суттю, з яким не можна вести переговори.

 

Як повідомляла УМ, єдиною умовою переговорів з рф є негайне припинення війни.