Проросійські заяви мера Даугавпілса про Крим і Бучу засудили в МЗС

10:39, 07.11.2022
Проросійські заяви мера Даугавпілса про Крим і Бучу засудили в МЗС

Прибалтійський любитель "русского мира" - мер латвійського міста Даугавпілс Андрейс Елксніньш.

Неприпустимі висловлювання мера латвійського міста Даугавпілс, який виправдує злочини росії в Україні, не відображають ані офіційної позиції Латвії, ані поглядів абсолютної більшості латвійців.

 

Як інформує УМ, про це 7 листопада заявив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко.

 

«Мер латвійського міста Даугавпілс Андрейс Елксніньш виправдовує злочини росії в Україні…

 

На щастя, висловлювання цього маргінального діяча не відображають ані офіційної позиції дружньої для нас Латвії, ані поглядів абсолютної більшості латвійців, які не лише щиро співчувають, а й активно допомагають Україні в її боротьбі проти російської агресії», - зазначив Ніколенко.

 

За його словами, не дивно, що соціал-демократична партія «Saskaņa» («Злагода»), представником якої є Елксніньш, «на останніх виборах до Сейму Латвії не змогла подолати 5-відсотковий прохідний бар’єр і опинилася на узбіччі політики».

 

Раніше мер Даугавпілса Андрейс Елксніньш в інтерв’ю ЗМІ назвав Крим російським, а також ухилявся від того, щоб назвати росію агресором.

 

У мера запитали також про те, хто є відповідальним за масові вбивства цивільних у Бучі. У відповідь він зазначив: за все, що сталося, відповідальні і росія, і Україна, і США.

 

«За цю ситуацію відповідають усі, насамперед дипломати – тому що коли дипломати зазнають невдачі, починає говорити зброя», - сказав Елксніньш на прохання пояснити, чому він вважає жертву агресії Україну теж відповідальною.

 

Як повідомляла УМ, зі стихійних поховань у Сіверодонецьку окупанти вилучили сотні тіл жертв своєї агресії.