Зі стихійних поховань у Сіверодонецьку окупанти вилучили сотні тіл жертв своєї агресії

10:11, 07.11.2022
Зі стихійних поховань у Сіверодонецьку окупанти вилучили сотні тіл жертв своєї агресії

Окупанти не дають спокою навіть мертвим жертвам своєї агресії.

На території Сіверодонецької громади російські загарбники почали вилучати зі стихійних поховань рештки жертв російської агресії. Знайшли тіла 396 осіб.

 

Як інформує УМ, про це у Телеграмі 7 листопада повідомила Луганська обласна військова адміністрація.

 

«Росіяни захопили Сєвєродонецьк ще на початку літа, "але в них була купа справ. Як то не відновити газопостачання, не зробити опалення, не вивезти з міста тони сміття, не організувати освітній процес, загубити гроші, спрямовані на компенсацію за зруйноване майно.

 

Щоправда, так званий "референдум" вони організувати змогли. Окупанти дочекалися листопада, доки земля замерзне, і почали вилучати зі стихійних поховань на території Сєвєродонецької громади рештки жертв російської агресії. Знайшли тіла 396 осіб", - ідеться в повідомленні.

 

Як зауважили в ОВА, "до травня включно українська влада здійснювала поховання усіх знайдених загиблих та померлих власною смертю на кладовищі біля Лісової Дачі. Як ховали людей після захоплення міста – бачите самі".

 

Також в ОВА повідомили, що якщо раніше сєвєродончани, яким опалення так і не зробили, розраховували перезимувати в навколишніх селах, то віднедавна їхати туди стало вкрай небезпечно.

 

У Борівському та Щедрищевому відбуваються масові обшуки, загарбники вилучають мобільні телефони, деяких людей вивозять у невідомому напрямку. Лише зі Смолянинового забрали близько 30 осіб. У спорожнілі будинки цього населеного пункту, а також Новоахтирки, заселяють частково мобілізованих росіян.

 

В ОВА також додали, що "в Лисичанську сталася чергова "бавовна" – завдано ураження по підрозділу батальйону "Ахмат". Втрати окупантів склали понад 30 вбитими та до 15 осіб пораненими".

 

Додамо, що в Луганській ОВА заявляють про надходження інформації про масові викрадення людей у Новопсковській та Міловській громадах.

 

Як повідомляла УМ, на Луганщині точилися бої в багатьох селищах навколо Сіверодонецька та Лисичанська.