Херсон залишився без світла через теракт – РосЗМІ

17:16, 06.11.2022
Херсон залишився без світла через теракт – РосЗМІ

Рашисти звинувачують ЗСУ в обстрілі Каховської ГЕС.

Понад десять населених пунктів і Херсон у тимчасово окупованій Херсонській області залишилися без електропостачання – росЗМІ повідомляють про "теракт на ЛЕП".

 

Як інформує УМ, про це 6 листопада повідомило російське пропагандистське видання "РИА Новости" з посиланням на пресслужбу Херсонобленерго.

 

«Світла немає по всьому місту, так. Чекаємо інформацію, де що (сталося)», - сказав представник компанії.

 

Пізніше росЗМІ повідомили, Херсон і ще понад десять населених пунктів під Херсоном залишилися без світла через "теракт на ЛЕП Берислав – Каховка".

 

Зазначається, що на магістралі Берислав – Каховка нібито пошкоджені три залізобетонні опори високовольтних ліній електропередач.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські окупанти переміщують військову техніку та особовий склад з правого на лівий берег Дніпра на Херсонщині на тлі нещодавніх стрімких успіхів ЗСУ з деокупації області.

 

Колаборант Володимир Сальдо 19 жовтня заявив, що так зване керівництво Херсонської області вирішило перебратися на лівий берег у зв'язку з нібито підготовкою контрнаступу ЗСУ.

 

Російські окупанти демонтували в Херсоні пам’ятники російським полководцям Олександру Суворову і Федору Ушакову та забрали їх з собою при втечі з міста. Також загарбники вкрали з окупованого Херсона пам'ятник і останки російського князя Григорія Потьомкіна, які зберігалися у Свято-Катерининському храмі.

 

За даними Генштабу, російська окупаційна адміністрація Херсонської області перемістилася з Херсона південніше, до Скадовська. Також повідомлялося, що загарбники продовжують примусову евакуацію населення.

 

Один із так званих ватажків окупаційної "адміністрації" Херсона Кирило Стремоусов заявив, що російські війська, ймовірно, відступлять на лівий берег Дніпра.

 

Як повідомляла УМ, 4 листопада президент росії володимир путін заявив, що жителів Херсона потрібно вивезти з міста.