Путін наказав депортувати жителів Херсона

14:35, 04.11.2022
Путін наказав депортувати жителів Херсона

Путін вирішив вивезти усіх людей з Херсону, прикриваючись «турботою» про них

Кремлівський диктатор Володимир Путін заявив, що жителів Херсону необхідно вивезти з міста.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє російське пропагандистське видання «РІА Новости», Telegram-канал «Вы слушали маяк».

 

Під час покладання квітів на Красній площі путін заявив:

 

«Зараз тих, хто проживає в Херсоні, потрібно прибрати із зони найбільш небезпечних бойових дій».

 

Депортацію жителів Путін прикриває нібито турботою про людей.

 

За словами президента країни-агресора, "цивільне населення не повинно страждати від обстрілів, від наступальних, контрнаступальних та інших заходів".

 

Раніше повідомлялося, що російські окупанти переміщують військову техніку та особовий склад  з правого на лівий берег Дніпра на Херсонщині на тлі нещодавніх стрімких успіхів ЗСУ з деокупації області.

 

Колаборант Володимир Сальдо 19 жовтня заявив, що так зване керівництво Херсонської області вирішило перебратися на лівий берег  у зв'язку з нібито підготовкою контрнаступу ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, російські окупанти демонтували в Херсоні пам’ятники російським полководцям Олександру Суворову і Федору Ушакову та забрали їх з собою при втечі з міста.  Також загарбники вкрали з окупованого Херсона пам’ятник і останки російського князя Григорія Потьомкіна, які зберігалися у Свято-Катерининському храмі.

 

За даними Генштабу, російська окупаційна адміністрація Херсонської області перемістилася з Херсона південніше, до Скадовська. Також повідомлялося, що загарбники продовжують примусову евакуацію населення. 

 

Один із так званих ватажків окупаційної "адміністрації" Херсона Кирило Стремоусов заявив, що російські війська, ймовірно, відступлять на лівий берег Дніпра.

 

Окупаційні російські війська розграбували в Херсоні все комунальне майно: з обласного центру вивезли пожежні машини, автобуси і карети швидкої допомоги