Пам'ятник Суворову в Херсоні переплив Дніпро, зник і монумент Ушакову

12:19, 24.10.2022
Пам'ятник Суворову в Херсоні переплив Дніпро, зник і монумент Ушакову

Осиротілий постамент суворову в Херсоні. (Фото: Телеграм БРАТЧУК)

У Херсоні цієї ночі зник пам'ятник Суворову. На його місці залишився порожній постамент.

 

Як інформує УМ, про це 24 жовтня повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук у Телеграм та місцеві жителі.

 

Російські військові евакуйовують цінні для них пам'ятники. З вулиць міста зник Суворов, що був розміщений на пішохідний вулиці міста.

 

"Сенсація! Пам'ятник Суворову в Херсоні переплив Дніпро. І вже на лівому березі. Орда краде все. Бо, вони - тупикова гілка людства", - написав Братчук.

 

Також цієї ночі зник Ушаков, що розміщувався біля Херсонської державної морської академії.

 

У соціальних мережах стверджують, що його під час евакуації прихопили із собою представники окупаційної влади.

 

 "Херсонці знайдуть гідніших кандидатів, яких слід вшанувати постаментом у центрі міста, а загарбники демонструють своє справжнє обличчя мародерів", - пишуть херсонці у своїх повідомленнях.

 

Пам'ятник російському полководцю Суворову стояв у Херсоні більше 70 років на однойменній вулиці, а пам'ятник Ушакову був відкритий у 1957 році.

 

Крім того, окупанти, тікаючи з Херсона, вивозять техніку Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

"Йде масштабне розграбування міста. Вивозять, зокрема, техніку ДСНС, що ще залишається. Або вже почали, або готуються вивозити культурні цінності з музеїв Херсона та майно низки інших комунальних підприємств", - сказав Юрій Соболевський, заступник голови Херсонської облради в ефірі телемарафону.

 

Нагадаємо, раніше окупанти наказали мешканцям Херсона залишити місто, взявши з собою документи, гроші, цінні речі та одяг.

 

Додамо, що окупанти вивезли до Криму вихованців Херсонського обласного будинку дитини. Загарбники назвали викрадення дітей "евакуацією".

 

Як повідомляла УМ, в Херсоні рашисти оголосили набір у «тероборону».