Зеленський не поїде на саміт G20 за участі путіна

18:28, 03.11.2022
Зеленський не поїде на саміт G20 за участі путіна

Володимир Зеленський з президенткою Греції Катериною Сакелларопулу. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський не братиме участь у саміті G-20, що відбудеться 15-16 листопада в Індонезії, якщо на ньому буде присутній російський диктатор володимир путін.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський на спільному брифінгу з президенткою Греції Катериною Сакелларопулу.

 

«Не слідкую за участю інших в саміті G20. Позиція моя особиста і позиція України була в тому, що якщо лідер Російської Федерації буде брати участь, то Україна не буде брати. Подивимось, як буде в майбутньому».

 

Зеленський зазначив, що під час сьогоднішньої телефонної розмови з президентом Індонезії Джоко Відодо Україна знову отримала запрошення на саміт G-20.

 

«У будь-якому випадку, ми сьогодні були знову запрошені. Ще раз подивимося - тут кілька днів залишилося»,— зазначив він.

 

Як відомо, наприкінці жовтня, виступаючи на Валдайському форумі, Володимир Путін заявив, що не виключає можливість свого візиту на саміт G20 на Балі, але ще "подумає".

 

Як повідомляла УМ, МЗС України закликали відкликати запрошення російського диктатора путіна на саміт G20 в Індонезії, а також виключити росію з "групи двадцяти".

 

Причина: господар Кремля напередодні публічно зізнався в тому, що це він віддав наказ про масований ракетний удар по Україні 31 жовтня, «в тому числі й через події у Севастополі».