ВПК рф не стане висококонкурентним через залежність від поставок з Ірану та КНДР - ISW

08:20, 03.11.2022
ВПК рф не стане висококонкурентним через залежність від поставок з Ірану та КНДР - ISW

путін під час наради з урядовцями щодо військових потреб. (kremlin.ru)

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) переконані, що заклики президента росії володимира путіна щодо створення конкурентоспроможної російської військової промисловості відірвані від реалій щодо російського ланцюжка поставок і проблем оборонно-промислової бази.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у звіті ISW, який оприлюднено у четвер.

 

Зокрема, аналітики нагадують, що днями господар Кремля наголошував на необхідності забезпечити конкуренцію між російськими виробниками військового озброєння, але його заклики контрастують з нещодавніми повідомленнями про те, що Росія закупила системи озброєнь у Ірану та Північної Кореї для підтримки війни в Україні.

 

Раніше стало відомо, що іранські поставки безпілотників і, можливо, балістичних ракет до росії, ймовірно, ще більше збільшать залежність рф від систем озброєнь іранського виробництва.

 

Ймовірно, що Москва домовилася про постачання зброї з Іраном і КНДР, тому що вона значно виснажила свої запаси боєприпасів для повітряних, ракетних і артилерійських ударів і не може легко їх поповнити.

 

«Залежність Росії від ізольованих та жорстко санкціонованих держав щодо критичних систем озброєнь не відповідає вимозі Путіна, щоб російська військова промисловість стала висококонкурентною та задовольняла потреби російських збройних сил у будь-який короткий період часу», - йдеться у повідомленні ISW.

 

Напередодні, 2 листопада, путін заявив, що потрібно забезпечити конкуренцію виробників техніки та екіпіровки для Збройних сил рф.

 

Як повідомляла «УМ», російське МЗС закликало держав-членів «ядерного клубу» не обмежувати її інтереси з метою уникнення ядерної війни.

 

Тоді як путін зізнався, що ракетні удари по енергетичній інфраструктурі 31 жовтня є помстою за події у Севастополі (атака надводних донів на кораблі чорноморського флоту рф).