Зеленський обговорив із Макроном посилення обороноздатності України

15:29, 01.11.2022
Зеленський обговорив із Макроном посилення обороноздатності України

Володимир Зеленський та Еммануель Макрон під час зустрічі в Україні

Президент України Володимир Зеленський та президент Франції Еммануель Макрон провели телефонну розмову, у ході якої обговорили посилення обороноздатності української армії. 

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави повідомив у Twitter.

 

Зеленський зазначив, що провів надзвичайно важливу і продуктивну розмову з Макроном.

 

«Надзвичайно важлива й продуктивна розмова з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Конкретні рішення щодо посилення обороноздатності України. Конкретні ініціативи щодо відновлення зруйнованої енергетичної інфраструктури. Дякую, друже, за неослабну підтримку», – написав він. 

 

Нагадаємо, Макрон вважає, що Україна сама вирішить, коли домовлятися про мир та на яких умовах. Французький лідер також пояснив, що Захід допомагає Україні зброєю, «аби у певний момент український народ зміг обрати мир. За тих умов, які він вирішив».

 

Еммануель Макрон заявив, що продовжить вести переговори з Володимиром путіним навіть після масованих ударів по Україні.

 

Раніше Володимир Зеленський відповів на заклики щодо переговорів із росією. За його словами, держава-терорист не хоче миру. Він додав, що переговори не зможуть подолати російський терор, а також заявив, що терористів лише знешкоджують. 

 

Нагадаємо, очільниця Центру громадянських свобод, який цьогоріч був нагороджений Нобелівською премією миру, українська правозахисниця Олександра Матвійчук взяла участь у зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном. Під час зустрічі Матвійчукрозповілафранцузькому президентові про злочини, які звірства російські окупанти чинять в Україні.

 

Як повідомляла УМ, рф вимагає від Франції не постачати зброю ЗСУ

 

Президент Франції Емманюель Макрон підтвердив плани щодо відправлення в Україну додаткових самохідних артилерійських установок Caesar.