Макрон надасть Україні додаткові гаубиці Caesar

12:41, 07.10.2022
Макрон надасть Україні додаткові гаубиці Caesar

Макрон заявив, що Франція готова і хоче “зробити вартість війни нестерпною для Росії”

Президент Франції Емманюель Макрон підтвердив плани щодо відправлення в Україну додаткових самохідних артилерійських установок Caesar.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.

 

За словами президента Франції, європейські країни надішлють Україні більше військової техніки для протидії Росії, серед якої – французькі самохідні артилерійські установки “Цезар” (Caesar).

 

«Ми справді працюємо над кількома запитами з кількома членами ЄС, у тому числі над новими гаубицями “Цезар”, — сказав Емманюель Макрон. Також він наголосив, що Франція продовжуватиме підтримувати Україну.

 

Варто зазначити, що третього жовтня прем´єр- міністерка Франції Елізабет Борне заявилазаконодавцям, що хоча війна в Україні триватиме, Франція готова і хоче “зробити вартість війни нестерпною для Росії”.

 

Під час свого виступу перед нижньою палатою парламенту Франції Борне акцентувала, що “Росія, швидше за все, піде далі в беззаконня та ескалацію”,  проте Франція “не ослабне ні перед обличчям російського агресора, ні для захисту французького народу”.

 

«Війна в Україні триватиме, але ми готові, опір українського народу нас зобов’язує, ми витримаємо»,– заявила вона.

 

За словами прем’єр-міністерки, Франція надала Україні понад 200 мільйонів євро (195 мільйонів доларів) допомоги та спорядила 2,5 тисячі тонн матеріалів.

 

2 жовтня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Франції  Емманюелем Макроном. Лідери обговорили ситуацію на фронті й нові успіхи ЗСУ у звільненні українських територій.

 

CAESAR (“Цезар”) — французька 155-мм самохідна артилерійська установка, призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, дзотів, а також для забезпечення проходів у мінних полях і польових загородженнях.

 

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що повномасштабна російсько- українська війна має закінчитися за столом перемовин.

 

 Раніше Емманюель Макрон звинуватив рф в сучасному імперіалізмі,  який базується на законі джунглів, і закликав нейтральні країни перестати бути співучасниками, зберігаючи мовчання про вторгнення РФ в Україну.

 

27 вересня президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністеркою закордонних справ Франції Катрін Колонною.

 

Як повідомляла УМ, у вересні Президент України Володимир Зеленський провів півторагодинну телефону розмову зі своїм французьким колегою Емманюелем Макроном. За цей час обговорили три важливих питання, серед яких візит місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.