Путінський покер з бомбою: рф лякала ядерним ударом Німеччину

14:41, 29.10.2022
Путінський покер з бомбою: рф лякала ядерним ударом Німеччину

Безумстві путіна та його оточення немає меж.

До повномасштабного вторгнення рф в Україну – за якихось декілька тижнів – в росії обговорювали можливість завдання ядерного удару по території Німеччини.

 

Як повідомляла УМ, про це повідомило німецьке  видання Spiegel.

 

Відповідні записи розмов ВМФ РФ перехопили Західні спецслужби, під час їхніх маневрів у Балтійському морі наприкінці 2021 року.

 

За даними розвідки, у розмові підіймалась тема ядерного удару по території Німеччини. Росіяни обговорювали можливість завдання такого удару по трьох цілях – Берлін, авіабаза США у Рамштайні, авіабаза Бюхель, де зберігається ядерне озброєння США.

 

 

У виданні зауважили, що думки експертів з безпеки щодо перехопленої розмови розділились.

 

Одні наполягають, що це обговорення відбувалось під час військових навчань і під час навчань НАТО також відбувались подібні розмови. Саме тому, не варто розцінювати це перехоплення як реальну загрозу.

 

Інші експерти вважають, що росіяни знали про те, що їхні розмови прослуховують, а тому зумисне розмовляли про цілі ядерних ударів, аби залякати Захід.

 

27 жовтня російський президент Володимир Путін заявив, що до загострення ситуації навколо України призвели “кроки колективного Заходу”. Проте зауважив, що краще якнайскоріше розпочати перемовини заради “спільного майбутнього”. Він також спростував власні погрози щодо застосування ядерної зброї, зазначаючи, що у цьому “немає сенсу”.

 

Президент Сполучених Штатів Джо Байден зреагував на слова президента РФ Володимира Путіна про те, що Росія не буде завдати ядерного удару по території України. Однак на думку американського президента, якби Путін не хотів ядерного удару – він би припинив обговорювати цю тему.

 

Як повідомляла УМ, в разі ядерного удару по Україні США знищать всі сили рф, які зможуть побачити.