У разі ядерного удару по Україні США знищать всі сили рф, які зможуть побачити – ексголова ЦРУ

10:52, 03.10.2022
У разі ядерного удару по Україні США знищать всі сили рф, які зможуть побачити – ексголова ЦРУ

Генерал Девід Петреус розмовляє про Україну та Росію з Джоном Карлом в ефірі ABC News 2 жовтня 2022 р. (Фото: ABC News This Week.)

Ексдиректор Центрального розвідувального управління США Девід Петреус заявив, що до ядерних погроз росії потрібно ставитися серйозно. Штати та їхні союзники по НАТО дадуть відповідь на такий удар рф по Україні, якщо він відбудуться, але не будуть застосовувати ядерну зброю у відповідь.

 

Про це Петреус сказав в ефірі програми ABC News This Week.

 

Країни-партнери Києва "виведуть з ладу всі регулярні російські сили, які ми зможемо побачити та впізнати на полі бою" в Україні. У тому числі – у Криму та Чорному морі.

 

Ексдиректор ЦРУ сказав, що зараз ситуація на полі бою розгортається не на користь окупантів і "все може стати ще гірше для Путіна та Росії".

 

"І навіть застосування тактичної ядерної зброї на полі бою нічого не змінить", – впевнений він.

 

Проте Петреус попередив, що до таких погроз Путіна не можна ставитися легковажно.

 

Коли ведучий програми запитав, чи вимагатиме використання ядерної зброї прямого втручання США та НАТО, Петреус відповів: "Це не може залишитися без відповіді". Однак вступати до ядерної ескалації, розширювати її небезпечно.

 

На думку американського військового, президент росії володимир путін зараз стикається з "незворотною трясовиною", програє незважаючи на "відчайдушні" дії у війні. Зокрема тому, що Україна мобілізувалась набагато краще, ніж РФ, і набрала, навчила, оснастила, організувала й застосувала сили незрівнянно краще.

 

"Жодні анексії, жодні навіть завуальовані ядерні погрози не зможуть вивести його [Путіна] з цієї ситуації", – сказав Петреус.

 

На запитання, чи росія зможе перемогти Україну, він відповів: "Вони не можуть. Він [Путін] нічого не може зробити на цей момент".

 

Як повідомляла УМ, до путіна варто серйозно ставитися та не легковажити ядерними погрозами – Меркель.