Як знищити зміїні кубла іранських «шахідів»

16:56, 21.10.2022
Як знищити зміїні кубла іранських «шахідів»

Цех заводу Ірану по зборці безпілотників «Shahed-136»

Після масованих атак іранських безпілотників «Shahed» Києва і обласних  центрів  України, топ темою стала загроза дронів-«шахідів» (камікадзе) і як її  ліквідувати.

 

"Нагадаю, у липні-серпні експерти запевняли, що поставок безпілотників з Ірану в росію не буде, насміхалися з іранських «шахідів»,  недооцінювали їхні технічно-тактичні і бойові характеристики, зверхньо ставилися до їх руйнівних можливостей", - пише у авторському матеріалі для "УМ" Герой України Григорій Омельченко. 

 

«Літаючі балалайки…»,  або «як нам брехали..»

 

Наведу окремі думки і оцінки цих експертів про іранські безпілотники «Shahed»: «путін не отримає дронів-«шахідів», замість них отримає іранські бойові ішаки…»; «іранський безпілотник – це рівень авіамодельного кружка, він гарно дивиться, але чи буде літати…»; «літаючі балалайки вдарили по  Одесі…»; «якісь там модельки літальні, їх клепають на заводах в китайських селах…», «на сьогодні у Збройних силах Ірану нараховується не більше 50 дронів, інформація про те, що 25 з них доставили в росію не підтвердилася…», «якщо росія отримає іранські дрони, то це може стати останньою краплею і вона буде визнана державою спонсором тероризму» та інші заспокійливі прогнози і коментарі…         

 

Рекомендую подивитися 8-ми хвилинне відео Юрія Петрушевського «Як нам брехали…».

 

Експерти на відео мені відомі. Знаю їх достатній рівень знань. Чому вони так зверхньо, поверхово і, навіть, з гумором віднеслися до іранських дронів-«шахідів» – не знаю, зрозуміти таку позицію мені важко. Можливо, хотіли заспокоїти цивільне населення, щоб не боялися цих безпілотників-«мопедів» і не панікували... Я не  спеціаліст у питаннях знищення безпілотників-розвідників і дронів-камікадзе.

 

Проте під час служби в армії добре засвоїв уроки своїх вчителів. Вони не раз  повторювали: «недооцінка противника веде по поразки», «нехтування зброєю ворога – причина твоєї загибелі», «пам’ятай: будь яка зброя вбиває».  

 

На початку вересня я опублікував статтю  «Нові цілі путіна: знищити єврейські святині в Україні в обмін за отримані іранські безпілотники».

 

Стаття свого роду була відповіддю на заспокійливі заяви і коментарі експертів про бойові характеристики іранських безпілотників – «літальні модельки», «чи будуть вони ще літати», «літаючі балалайки», «бойові  ішаки», «в Ірані безпілотників лише 50 штук і в росію їх не доставляли…» і т. д.

 

У ній я виклав технічно-тактичні і бойові характеристики іранських безпілотників, фото їх різних видів і зазначив, яку реальну загрозу вони становлять для  цивільної інфраструктури, житлових будинків, життя людей. Повідомив, коли, яким шляхом і скільки безпілотників  було доставлено з Ірану в росію.

 

                                                Іранські дрони-камікадзе «Shahed-136»готові до запуску.

 

Окрім того, у статті я зазначив, що путін під час візиту в Іран 19 липня, в обмін на  отримання безпілотників-шахідів та балістичних ракет класу «земля-земля»,  пообіцяв президенту Ібрагіму Раїсі надати  відсутні у нього технології для завершення «програми по створенню ядерної зброї», а верховному лідеру країни Алі  Хаменеї – знищити в Україні єврейські святині.

 

Зазначу, декілька років тому путін передав Ірану першу частину цих технологій, але не повну, про що стало відомо ізраїльській розвідці «Моссад».  

 

«Ядерна угода»

 

Зверніть увагу, що інформація про отримання росією іранських дронів  «шахідів» з’явилася в той момент (25 серпня), коли США і ЄС намагаються реанімувати Іранську ядерну угоду 2015 року, яка обмежувала ядерну програму Тегерана в обмін на зняття санкцій.

 

Нагадаю: у липні 2015 року у Відні п’ять постійних країн-членів Ради Безпеки ООН (США, Великобританія, Франція, Китай і росія), представники Європейського Союзу підписали з Іраном Спільний всеосяжний план дій (СВПД). Ця угода мала зупинити розробку ядерної зброї Тегераном (обмеження програми збагачення урану) в обмін на скасування міжнародних санкцій проти Ірану. Документ отримав назву "Ядерна угода".

 

30 квітня 2018 року прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його держава отримала беззаперечні докази того, що іранська ядерна програма існує й досі. За його словами, агенти ізраїльської розвідки виявили документи про розробку зброї масового знищення в Тегерані ще в лютому 2016 року, однак викрасти їх вдалося тільки у січні 2018. Отриману ізраїльською розвідкою інформацію зберігають у 55 тисячах файлах і на 183 компакт-дисках.

 

«Іранські лідери неодноразово заперечували, що коли-небудь мали ядерну зброю. Сьогодні я тут, щоб розповісти вам одну річ – Іран брехав. Тегеран весь цей час зберігав і покращував ядерні технології. Країна на найвищому рівні планувала надалі розбудовувати ядерну зброю», – заявив Нетаньяху.

 

У конфіденційній доповіді МАГАТЕ зазначалося, що Іран продовжує збільшувати запаси урану, збагаченого вище від відсотка, дозволеного ядерною угодою 2015 року.

 

Після оприлюднення ізраїльською розвідкою резонансної інформації президент США Дональд Трамп прийняв рішення про вихід з угоди СВПД та розпочав кампанію максимального тиску на Іран за допомогою жорстких санкцій.

 

«Ця угода – катастрофічна. Вона не зупиняє ядерну програму Ірану, не дає змогу зупинити розробку балістичних ракет. Завдяки цьому договору, іранський режим отримав мільярди доларів, щоб і надалі спонсорувати терористичні організації», – зазначив Трамп.

 

Вихід США з «Ядерної угоди» викликав велике незадоволення і занепокоєння європейських партнерів. Тегеран в свою чергу припинив виконання Спільного всеосяжного плану дій.

 

На думку представників Ізраїлю, санкції проти Ірану слід посилити та створити реальну загрозу військових дій після того, як переговори у Відні про повернення до «Ядерної угоди» 2015 року не дали результатів. Ізраїль погрожує Ірану завдати превентивного удару по його ядерним об’єктам, щоб той не виготовив атомну бомбу.

 

Експерти вважають, що головне завдання Ізраїлю – повністю і безповоротно знищити ядерну програму Ірану силовими методами. Москва підтримує Тегеран, але навряд чи путін захоче втручатись у ізраїльсько-іранський воєнний конфлікт. Адже росія зараз майже повністю нейтралізована і їй необхідна іранська зброя для війни з Україною.

 

9 квітня 2018 року прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху був у Москві на запрошення кривавого карлика путіна.

 

                             Нетаньяху і путін на акції «безсмертний полк» на Красній площі в Москві.

 

Як стверджують військові експерти, Нетаньяху показав путіну досить цікаву  частину «Ядерного архіву», який викрала ізраїльська розвідка.

 

Наявні в Ізраїлі документи – це доказ того, що попри договори про нерозповсюдження зброї масового знищення та санкції Ради безпеки ООН,  росія передавала Ірану технології та матеріали для створення ядерної зброї, а це – міжнародний воєнний злочин.

 

«Бункерному карлику»  важливо, щоб документи не були оприлюднені перед світовою спільнотою і не набули міжнародного розголосу, бо це може призвести до жахливих наслідків для росії.

 

У військово-політичного керівництва московії є лише два шляхи: або їхній президент – міжнародний терорист і воєнний злочинець і з ним треба щось робити (усунення з поста президента у будь-який спосіб), а росія – держава – ізгой і  спонсор міжнародного тероризму як Іран і Північна Корея, або Москва не втручаються в ізраїльсько-іранський воєнний конфлікт.

 

Бункерний путін вибрав шлях не реагувати на бомбардування і ракетні удари ізраїльською армією позицій іранських військ у Сирії.

 

Ще одне зауваження. Противники «Ядерної угоди» кажуть, що скасування санкцій проти Тегерану може дозволити росії посилити свої військові дії в Україні та обійти обмеження, накладені після початку повномасштабного вторгнення, зокрема шляхом переправлення нафти та інших товарів через Іран.

 

Поставши перед економічними санкціями та обмеженнями на постачання  товарів через вторгнення в Україну, росія все частіше звертається до Ірану як до ключового стратегічного партнера та постачальника зброї.

 

Мета Ірану: «перетворити Ізраїль в «попіл»

 

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що Ізраїль не переживе наступну чверть століття і закликав на священну боротьбу із "сатаністськими" СШАповідомило CNN ще 11 вересня 2015 року.

 

«Я б сказав Ізраїлю, що він не проживе наступні 25 років. Якщо дасть Аллах, то через чверть століття на Землі не буде такого явища, як сіоністський режим. До тих пір бойовий джихадський дух не дасть і хвилини спокою сіоністам», - написав Хаменеї на своїй сторінці в Twitter.

 

У лютому 2012 року аятола Хаменеї пообіцяв «вирізати Ізраїль як ракову пухлину». Він висловив упевненість в тому, що палестинські араби в стані повалити «окупаційний режим Ізраїлю», а Іран допомагатиме їм у цьому всіма можливими способами. Було особливо підкреслено, що іранці будуть готові допомагати «будь-якій групі», яка внесе свій внесок у боротьбу з сіонізмом.

 

Глава оборонного відомства Ісламської республіки Іран, військовослужбовці якої могли не випадково збити пасажирський літак МАУ під Тегераном, Амір Хатамі у березні 2021 року заявив про готовність зруйнувати ізраїльські міста Хайфа і Тель-Авів. «Сіоністи знають, що якщо вони зроблять якусь дурницю, ми перетворимо Тель-Авів і Хайфу в попіл», – пригрозив Хатамі.
 

«Іран і росія потрібні один  одному»

 

Іранський релігійний фанатик аятола Хаменеї на зустрічі з російським кривавим диктатором путіним заявив, що росія в Україні протистоїть Північноатлантичному альянсу, і що якби Москва не вторглася в Україну, НАТО нібито сам почав би війну проти рф. Про це повідомляло державне інформагентство Ірану IRNA.

 

Хаменеї заявив, що останні події у світі показали, що Іран і росія «потрібні один  одному» (думаю, як «політично-гомосексуальні партнери»). Він зазначив, що наявні численні угоди між країнами в галузі газу та нафти треба реалізувати.

 

Аятола назвав безумовною співпрацю двох країн у контексті санкцій США і торкнувся війни росії проти України.

 

«Війна за фактом жорстка річ і Ісламська республіка Іран не рада загибелі невинних людей. Однак у вашому випадку, якби ви не придумали ініціативу, інша сторона зі своєю ініціативою почала б війну», – сказав улесливо старий маразматик Хаменеї такому ж старцю-маразматику путіну.

 

Хаменеї також заявив, що Захід проти сильної росії, та назвав НАТО «небезпечною організацією». «Якщо дорога НАТО буде відкрита, ця організація не побачить жодних перешкод перед собою, і якби ви не протистояли їй в Україні, то вона сама почала б війну під приводом Криму», – зауважив недоумок аятола кремлівському божевільному, у яких руки по лікті в крові.

 

Хаменеї також торкнувся теми Сирії, заявивши, що позиція вбивці путіна «чудова», а США мають бути «вигнані» з цієї країни.

 

«І ви, і наш президент – серйозні люди, тому рівень співробітництва у цей період має досягти найвищого ступеня» (кровавого оргазму – Авт.), – сказав ісламський терорист-аятола, звертаючись до кремлівського вбивці путіна.

 

По суті, ісламський релігійний фанатик Хаменеї (як і москальський піп кіріло) благословив путіна на вбивство і гвалтування українських дітей, жінок, знищення релігійних пам’ятних святинь, дитячих садків, шкіл, лікарень, житлових будинків та цивільної інфраструктури, яка забезпечує нормальне життя людей.

 

Іран сьогодні – це релігійний фашизм, а путінська росія – нацистський «руZZкій мір», який страшніший за гітлерівський нацизм.

 

Іранський і рашистський авторитарні режими ненавидять лютою ненавистю євреїв і українців, НЕ визнають верховенство права, свобод і прав людини і  громадянина, демократичних виборів і демократію в цілому.

 

Мета цих режимів одна. У Ірану – ЗНИЩИТИ Державу Ізраїль, а євреїв перетворити у «попіл». У путіна – ЗНИЩИТИ українську державність і етнічних українців, а територію України приєднати до росії.

 

Укуси «бджолиним роєм»

 

Особливо жахливі руйнівні і трагічні наслідки відбуваються, коли дрони-камікадзе запускаються як «бджолиний рій», наносячи одночасно десятки-сотні  «укусів» з 20-50-ти кілограмовими вибухівками. Після укусу бджола гине, а дрон-камікадзе – «вибухає», забираючи життялюдей, дітей, руйнуючи цивільні об’єкти, сіючи страх і паніку…

 

                                                    Групова атака іранських «шахідів».

 

Проте іранські дрони-камікадзе – це не «бджолиний рій». Бджоли приносять людям добро і  користь.  Бджоли першими ні на кого не нападають, вони  лише захищаються, коли нападають на них. Обороняючи свою сім’ю (рій),  бджоли, наносячи укуси нападнику, гинуть. Захищаючи свою, Богом дану, рідну землю, свій дім, свою родину, українці будуть як бджоли воювати з московською ордою («єдиноросійським ведмедем») до повної Перемоги – допоки НЕ ЗНИЩАТЬ останню імперію зла.

 

Іран і росія – це зміїні терористичні кубла, які несуть загрозу людству.  Обидва терористичні режими повинні бути знищенні заради порятунку  цивілізації.     

 

Сьогодні іранські безпілотники-«шахіди» є реальною загрозою тотального знищення в Україні критичної інфраструктури життєзабезпечення – теплових  електростанцій, трансформаторних підстанцій розподілення електроенергії для забезпечення електроенергією і теплом житлових будинків, дитячих садків, шкіл, лікарень, об’єктів харчування, очисних споруд, об’єктів  водопостачання питної і технічної води, вузлових залізничних станцій, залізничних колій і т. д.

 

З точки зору міжнародного права і національного законодавства України – це  не лише масовані терористичні атаки. Це завчасно спланований і цілеспрямований геноцид Української нації з боку терористичного режиму росії на чолі з  воєнним злочинцем і вбивцею путіним.

 

Вище політичне і релігійне керівництво Ірану, яке постачає росії зброю, є співучасником цих  злочинів і повинне понести кримінальну відповідальність або бути фізично знищеним як диктатор Іраку Саддам Хусейн.  

 

Мета масованих терористичних атак:

 

1) виявити українські засоби ППО і знищити їх, щоб російська авіація отримала панування в небі над Україною перед новим наступом російських військ, які планує путін;

 

2) посіяти  серед цивільного населення страх і паніку, щоб викликати  соціально-політичні акції протесту в країні, підірвати політичну стабільність і  посіяти недовіру до військо-політичного керівництва України;

 

3) змусити політичне і військове керівництво України припинити вогонь, оголосити перемир’я і почати «мирні переговори» з путіним на його умовах або затягувати ці  «переговори» так, щоб встигнути зробити хоча би  мінімальну  військову підготовку мобілізованих, провести перегрупування російських  військ, перейти у новий повномасштабний наступ з метою захопити Київ,  примусити Україну капітулювати і фізично знищити Українську націю.

 

Цинічна брехня Ірану

 

Офіційний Іран продовжує заперечувати, що він передав (продав) росії свої безпілотники. Про це в черговий раз заявив офіційний представник МЗС Ірану Насер Канаані, повідомляло Reuters.

 

За словами Канаані, новини про те, що Іран доправляє росії безпілотники, поширюють західні джерела, які мають «політичні цілі». «Ми не передавали зброї жодній зі сторін, що перебувають у стані війни», - заявив він. 

 

Іран бреше, коли стверджує, що не постачає росії дрони-камікадзе для війни з Україною. Тегеран може продати Москві ще більше такої зброї, заявила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

 

За її словами, є «обширні докази», що росія застосовує іранські безпілотники проти військових та цивільних цілей. Тегеран, схоже, розглядає можливість продажу російській федерації більшої кількості такої зброї, зазначила Жан-П'єр.

«Ви всі також бачили сьогодні вранці (18 жовтня) повідомлення про те, що схоже на удар іранського безпілотника в центрі Києва. Однак Іран продовжує брехати про це», - сказала вона.

 

Член громадської ради при міністерстві оборони росії Руслан Пухов у телеефірі попросив ведучих не загострювати увагу на іранському походженні дронів, хоча всі і так «знають, що вони іранські». Джерело: фрагмент відео передачі на «РБК», російська журналістка Аріна Бородіна і видання "Сирена" в Telegram.

 

Пряма мова Пухова: «Човен розгойдувати не будемо, тому я прошу вас сильно на цих іранських... тому що це класика історій - жопа є, а слова немає, так? Ми всі знаємо, що вони іранські, але влада не визнає».

 

Деталі: Як пише «Сирена», Пухов говорив це, не знаючи, що мікрофони вже увімкнені.

 

Пізніше виданню "Подъем" Пухов поскаржився на проблеми з головою і сказав, що, можливо, говорив таке, а можливо, й ні, а можливо, це була «постановка».

 

Пряма мова: «Не пам'ятаю, щоб таке говорив, напевно, це якась постановка. Напевно, було, а можливо, не було. Не пам'ятаю, на жаль. Давно було діло. Після ковіду погано з мозком».

 

19 жовтня The New York Times повідомило, посилаючись на джерела, що Іран відправив інструкторів до окупованого Криму, щоб допомогти росіянам подолати проблеми з парком іранських безпілотників, які вони придбали в Тегерана.

 

«Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі підтверджує, що росія  використовує іранські безпілотники по всій території України, а іранські війська  знаходяться в Криму, допомагаючи російським солдатам розгортати їх», повідомила 20 жовтня журналістка Кейтлін Дорнбос. 

 

Союз росії та Ірану є серйозною загрозою, на яку слід звертати пильну увагу, заявив на брифінгу представник Державного департаменту США Ведант Патель. За його словами, США попереджали з липня, що Іран збирається надавати військову допомогу росії, а до поглиблення союзу Тегерана та Москви необхідно ставитись як до серйозної загрози.

 

«На це будь-яка країна має звертати найпильнішу увагу. Це те, за чим ми продовжуємо уважно стежити з нашого боку, і ми перебуваємо в тісному контакті з нашими союзниками та партнерами, зокрема в ООН, щоб розв'язувати проблему небезпечного поширення зброї Іраном до росії», - сказав Патель.

 

Дипломат підкреслив, що будь-хто, хто веде справи з Іраном, «має бути дуже обережним і виявляти належну обачність».

 

Центр національного спротиву при Силах спеціальних операцій Збройних сил України повідомив, що на території тимчасово окупованої Херсонської області в загальному помічено до 20 інструкторів з Ірану.

 

«Іранці також допомагають запускати дрони-камікадзе «Shahed-136» з  Криму. Зокрема інструктори перебувають на полігоні Чауда, військовому  аеродромі Кіровського та поблизу мису Тарханкут. Перевозять безпілотники на автомобілях  КамАз або УРАЛ. Можливе також використання цивільного транспорту, вантажні авто для перевезення морських контейнерів», - йдеться  у повідомленні.

 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України, кавалер ордену ООН «Діяння на благо народів», генерал-лейтенант, народний депутат України 2-6 скликань, член ПАРЄ (2006-2010)

 

ПРОДОВЖЕННЯ читайте за посиланням