Як знищити зміїні кубла іранських «шахідів»-2

07:03, 22.10.2022
Як знищити зміїні кубла іранських «шахідів»-2

Авторитарні режими росії, Ірану і Північної Кореї погрожують світу застосуванням ядерної зброї… (Фото з відкритих джерел)

Завершення статті Героя України Григорія Омельченка.

ПОЧАТОК читайте за посиланням.

 

Потрібні не слова, а жорсткі дії проти терористів

Сподіваюся, не забули, що 8 жовтня був підірваний Керченський міст.
 
Вранці 10 жовтня за наказом  путіна були нанесені масовані удари російськими ракетами й іранськими дронами-«шахідами» по центру Києва та  інших містах України. Це було лютою помстою кривавого кремлівського карлика (яку він повторить 17 жовтня і ще не раз) за його «сакральний міст – символ  непохитності путінської влади».
 
Обставини підриву мосту, реакцію міжнародної спільноти і світових лідерів на ракетну атаку путіна 10 жовтня читайте у статті  «Путін - військова мішень №1, а Кримській міст - самобуд: обидва підлягають знищенню».
 
Міжнародні організації ПАРЄ, ООН, НАТО, "Рамштайн-6" і світові лідери заявили:
 
- «путін – постійна і смертельна загроза»;- «путін – законна військова мішень»;

- «росія є терористичним режимом»;

- «російська армія буде повністю знищена!»;

- «путін і росія – воєнні злочинці, вони будуть притягнуті до відповідальності»;

- «Україна – суверенна держава в міжнародно визнаних кордонах 1991 року».

 

Глава Білого дому Джо Байден офіційно заявив: «Сполучені  Штати рішуче засуджують сьогоднішні ракетні удари рф по Україні, включно з Києвом. Ці напади вбили та поранили мирних жителів, а також знищили цілі невійськового призначення».

 

«Ці атаки лише посилюють наші зобов’язання підтримувати народ України стільки, скільки знадобиться. Разом із нашими союзниками й партнерами ми продовжимо накладати на росію витрати, притягувати путіна й рф до відповідальності за їхні звірства та воєнні злочини, а також надавати підтримку, необхідну українським силам для захисту своєї країни та свободи», - наголосив президент США.

 

У зв’язку з жорсткою реакцією світу і особисто президента США Джо  Байдена на терористичну атаку путіна 10 жовтня я порекомендував  представникам РНБО, що було б доречно, якби президент Зеленський офіційно звернувся до Байдена з пропозицією визнали нарешті росію державою-спонсором тероризму, яка по факту є країною-терористом.

 

Нагадав експертам РНБО, що наприкінці липня Сенат США ухвалив резолюцію, яка закликає держсекретаря Ентоні Блінкена визнати росію державою-спонсором тероризму. Йому потрібно було прийняти лише формальне рішення про визнання її державою-спонсором тероризму. Блінкен до цього часу рішення не прийняв. Старший радник Конгресу Пол Массаро 9 жовтня заявив, що у Конгрес США внесли законопроекти про визнання росії державою-спонсором тероризму і законопроект про визнання дій росії в Україні геноцидом. Коли ці законопроекти будуть прийняті невідомо.

 

Необхідно, щоб Зеленський офіційно письмово повідомив Байдену і Блінкену, що внаслідок повномасштабної збройної агресії росії в Україні загинули майже 440 дітей, понад  800 – дістали поранення і 240 вважаються безвісти зниклими. Не американських (чи французьких, німецьких і т. д.), а наших – УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ! На відміну від них, ми не ділимо дітей на своїх і чужих…

 

Рашисти згвалтували десятки неповнолітніх і малолітніх дівчат, сотні – жінок! Від ракетних, бомбових, артилерійських ударів загинули десятки тисяч мирних жителів, серед них – вагітні жінки. Російські нелюди закатували, розстріляли тисячі жінок, чоловіків цивільного населення, закопавши їх у братських могилах, які  виявленні у звільнених від окупантів містах і селах.

 

Близько 13 мільйонів українців залишили свої домівки, тікаючи від війни в інші регіони України або за кордон. За даними Міжнародної організації з міграції, понад 6,6 млн осіб в Україні є внутрішньо переміщеними. Ця цифра становить 15% від загальної кількості населення України. До Європи, за даними ООН, виїхали 6,65 млн українців. Із них майже 4 млн - переважно жінки та діти - отримали тимчасовий захист в європейських країнах.

 

Нехай президент, парламент, уряд, МЗС України офіційно письмово запитають у президента США Байдена і держсекретаря Ентоні Блінкена: скільки ще російські нелюди мають вбити українців, згвалтувати жінок, дівчат, дітей, знищити житлових масивів, шкіл, дитячих садків, лікарень, критичної інфраструктури, щоб Байден і Блінкен нарешті визнали росію державою-спонсором тероризму?

 

ПАРЄ визнала росію «терористичним режимом».

 

Як знищити зміїні кубла іранський «шахідів»

 

Запропонував експертам РНБО, щоб Зеленський офіційно запитав у Байдена і Блінкена скільки їм ще потрібно сліз українських матерів і дитячої крові, яку ще кількість людських жертв, дітей і цивільної інфраструктури українці повинні принести в «жертву», щоб США нарешті  ЗНИЩИЛИ цього божевільного кривавого м’ясника путіна, його злочинне військово-політичне оточення і терористичний режим в росії як свого часу знищили диктатора Іраку  Саддама Хусейна і його режим або генерала Касема Сулеймані, який командував елітним спецпідрозділом «Кудс» у складі Корпусу вартових ісламської революції Ірану?

 

Генерала Сулеймані неофіційно називали другою особою в державі після Верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї. Прогнозували, що він буде майбутнім президентом країни.
Підрозділ «Кудс», який очолював Сулеймані, підпорядковується безпосередньо аятолі Хаменеї, спеціалізується на терористичних операціях за кордоном. 

 

Нагадайте Байдену, що наказ на знищення генерала Сулеймані віддав президент Трамп, який не побоявся прийняти це рішення. Іран офіційно був визнаний США  державою-спонсором тероризму у січні 1984 року.

 

США і Велика Британія (сили коаліції) мають військові бази в Іраку Айн аль-Асад та Ірбіл.

 

Авіаносна ударна група ВМС США з шести бойових кораблів, які супроводжують  Авіаносець USS Harry S. Truman, перебуває у Середземному морі через агресію  росії проти України і «потребу постійної військової присутності в Європі», аби «запевнити союзників та партнерів у нашій відданості колективній обороні», зазначив представник військового відомства, пише Deutsche Welle.

 

Наявні у США у цьому регіоні сили і засоби достатні, щоб знищити в Ірані заводи, які виготовляють безпілотники-камікадзе і склади, де вони зберігаються, а також нанести превентивний удар по його ядерним об’єктам, щоб той не виготовив атомну бомбу. Місця їх знаходження ЦРУ США знає.   

 

Тому я порадив працівникам РНБО, щоб вони запропонували президенту  Зеленському звернувся до президента Байдена з проханням допомогти Україні знищити зміїні кубла «шахідів» - іранські заводи-виробники безпілотників і склади, де вони зберігаються, а одночасно вирішити проблему з ядерними об’єктами Ірану.

 

                  Аятола Хаменеї на одному з ядерних об’єктів Ірану по збагаченню урану.

 

Сьогодні Іран має всі технічні можливості у самі стислі строки завершити  створення атомної бомби, але рішення керівництва країни з цього питання ще немає. Про це у липні 2022 року заявив старший  радник верховного лідера країни аятоли Алі Хаменеї, голова стратегічної ради Ірану з міжнародних відносин Камаль Харразі, повідомляє Al-Jazeera.

 

«Не секрет, що ми маємо технічні можливості для виробництва ядерної бомби, але немає рішення з цього приводу», – сказав Харразі. Він також  зазначив, що протягом кількох днів Іран зміг збільшити рівень збагачення урану з 20% до 60%, і «з легкістю може збільшити цей рівень до 90%».

 

Харразі також заявив, що «у разі атаки на Іран з території сусідньої держави Тегеран відповість цим країнам, а також прямим ударом по Ізраїлю».

 

Голова Організації з атомної енергії Ірану Мохаммед Есламі у серпні 2022 року  підтвердив заяву Камаля Харразі, що  Іран має технічні можливості виробництва атомної бомби, повідомляє Reuters.

 

Відомо, що Іран вже збагачує уран, який розщеплюється до 60% чистоти, що значно перевищує ліміт у 3,67%, встановлений згідно з «Ядерною угодою»  Тегерана від 2015 року зі світовими державами. Для виробництва ядерної бомби придатний уран, збагачений до 90% чистоти. Іран за крок до її створення!

 

Застерігаю США і Державу Ізраїль, що Іран за допомогою росії досяг таких успіхів у збагаченні урану, що впродовж 2-3-х місяців може завершити  виготовлення однієї ядерної боєголовки. США й Ізраїль повинні негайно вжити невідкладних ПРИМУСОВИХ заходів, які включають нанесення нищівних превентивних ударів по ядерним об’єктам Ірану для того, щоб він не встиг створити ядерну бомбу, що стане світовою катастрофою!

 

Криза на Близькому Сході може виникнути  дуже швидко – за кілька місяців – якщо переговори щодо відновлення ядерної угоди остаточно проваляться, а ядерні об’єкти Ірану не будуть знищені.      

Я рекомендував експертам РНБО також розглянути питання про розірвання дипломатичних відносин з Іраном і офіційно звернутися до Ізраїлю з проханням надати нам систему ППО і ПРО і нанести ракетні удари по іранським заводам-виробникам безпілотників і складам, де вони зберігаються. Де знаходяться ці заводи і склади ізраїльська розвідка «Моссад» знає.

Одночасно дізнаємося, яка реальна позиція політичного керівництва Ізраїлю  у його ставленні до воєнної агресії росії проти України.

 

Я добре розумію, що розірвання Україною дипломатичних відносин з Іраном для  нього – це як «мертвому припарка». Україна ніколи не була стратегічним партнером Ірану, а ситуації російсько-української війни – тим  більше. Адже Іран повністю підтримує агресора-терориста путіна, а росія – Іран.   

 

За повідомленням видання The Washington Post із посиланням на власні джерела в безпекових відомствах США і західних країн, Іран погодився постачати росії, крім безпілотників, також і ракети класу «земля-земля» для війни проти України і ударів по українських містах і позиціях українських військ.

Як пише видання, збільшення потоку зброї від Тегерану може допомогти компенсувати «величезні, за словами представників адміністрації Байдена, втрати російської військової техніки після початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому, а також запаси високоточних боєприпасів, що швидко зменшуються і були використані під час масованих ударів по багатьох українських містах на початку цього тижня».

 

Очевидною ознакою розширення ролі Ірану як військового постачальника Росії The Washington Post називає те, що 18 вересня Тегеран направив офіційних осіб до росії для узгодження умов додаткових постачань зброї, зокрема двох типів іранських ракет класу «земля-земля».

 

Американський Інститут вивчення війни (ISW)повідомив у своєму новому звіті, що росіямогла укласти контракт з Іраном на закупівлю безпілотників Arash-2. «Українські і російські Telegram-канали повідомили про «витік» інформації з неуточнених іранських джерел про те, що росія придбала невідому кількість безпілотників Arash-2, які нібито є більш швидкими і більш руйнівними, ніж безпілотники Shahed-136, які зараз використовуються російськими військовими», – йдеться в повідомленні.

 

В Інституті вивчення війни вказують, що командувач Сухопутними силами Ірану бригадний генерал Кіомарс Гейдарі заявив на початку вересня, що безпілотники Arash-2 мають унікальні можливості далекого радіусу дії і можуть націлюватися на такі міста в Ізраїлі, як Тель-Авів і Хайфа, з баз в Ірані.

 

Як пише видання з посиланням на джерела, іранська військова промисловість готує до постачання в росію першу партію ракет Fateh-110 і Zolfaghar – іранських балістичних ракет малої дальності, здатних вражати цілі на відстані 300 і 700 кілометрів.

 

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті також повідомив, що Росія могла укласти з Іраном контракт на закупівлю дронів Arash-2, «більш швидких і руйнівних» за отримані раніше Shahed-136.

 

Після чергової (17 жовтня) російської атаки іранськими дронами-камікадзе очільник МЗС України Кулеба звернувся до президента Зеленського із пропозицією розірвати дипломатичні відносини між Україною та Іраном.

«З урахуванням численних руйнувань, завданих іранськими дронами цивільній інфраструктурі України, смертей та страждань, завданих нашому народу, а також у зв'язку з повідомленнями про можливе продовження поставок Іраном зброї росії, я вношу на розгляд президента пропозицію щодо розриву дипломатичних відносин з Іраном», – зазначив він.

 

За словами Кулеби, дії Ірану під час широкомасштабного військового вторгнення росії в Україну є «підлістю та брехнею» і це «не будуть терпіти». «Усі ці дії Іран зробив, паралельно розповідаючи нам, що він «проти війни» і «не буде підтримувати зброєю жодну зі сторін». Тегеран несе повну відповідальність за руйнацію відносин з Україною», – наголосив очільник українського МЗС.

 

Усвоєму відеозверненні президент Зеленський 19 жовтня заявив: «Протягом місяця збито 233 «Шахіди» і десятки ракет. Лише за сьогодні і лише на Київському напрямку знищено 10 іранських дронів. Іще 11 «Шахідів» збито завдяки воїнам повітряного командування «Південь», — сказав він, зазначивши, що є успіхи і інших напрямах фронту.

 

За словами президента, деякі дрони досягли цілей. Так, за добу знищено три об'єкти енергетичної інфраструктури України.

 

Українське МЗС оприлюднило офіційну заяву, в якій вказало на співучасть Ірану в злочинах росії проти України.

 

«російська федерація продовжує здійснювати терористичні акти проти цивільного населення та критичної інфраструктури України, використовуючи бойові безпілотники іранського виробництва. Лише за останній тиждень рф завдала  понад сотню ударів іранськими дронами-камікадзе по житлових будинках, електростанціях, очисних спорудах, мостах та дитячих майданчиках в низці українських міст.

 

Загинули та отримали поранення десятки людей, зокрема діти. Постраждала третина енергетичної інфраструктури України. Пошкодження отримали будівлі двох дипломатичних установ у Києві. Надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів росії проти України», – йдеться в заяві МЗС України.

 

МЗС України закликало Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї росії.

 

«В іншому випадку Іран та його керівництво нестиме найсуворішу відповідальність, у тому числі в рамках міжнародних судових процесів щодо злочинів росії проти України. Міністр закордонних справ України Кулеба сьогодні також звернувся до міністрів закордонних справ держав-членів Європейського Союзу із закликом накласти санкції на Іран за допомогу росії здійснювати терор проти українців. Жорсткі санкції проти Ірану набувають особливої актуальності на тлі повідомлень про наміри іранської сторони передати росії балістичні ракети «земля-земля» для їхнього використання у війні проти України», – вказано в заяві.

 

18 жовтня Україна звернулася до Ізраїля із офіційним запитом на започаткування співпраці у сфері протиракетної та протиповітряної оборони.

Лист, який 18 жовтня посольство України в Ізраїлі скерувало до національного МЗС, опублікувало видання Axios.

 

У зверненні йдеться про те, що незабаром росія отримає від Ісламської республіки Іран ракетні комплекси Fateh-110 та Zolfaghar. А раніше рф отримала  значну кількість дронів-камікадзе Shahed-136 та розвідувально-ударних БПЛА Mojaher-6.

 

Українська сторона звертає увагу на те, що без належної протидії Іран отримає можливість перевірити дієвість своєї зброї на реальному полі бою та зможе вдосконалити її. А це в свою чергу загрожуватиме безпеці Ізраїлю.

 

                                         ПРО «Iron Dome» («Залізний купол»). Фото з відкритих джерел

 

Україна заявляє, що зацікавлена якнайшвидше отримати для захисту цивільного населення такі системи ПРО/ППО:

 

Iron Beam (новітня система ПРО, що знищує ракети за допомогою лазера, радіус дії – 7 км);

Barak-8 (ЗРК об’єктового ППО з радіусом дії до 90 км та можливістю знищення цілей на висоті до 16 км);

Patriot (американський ЗРК);

IronDome (система ПРО для захисту міст від некерованих ракет та артилерійських снарядів, випущених з відстані від 4 до 70 км);

David`s Sling (американсько-ізраїльський комплекс ПРО для перехоплення крилатих та балістичних ракет, випущених з відстані до 300 км);

Arrow (комплекс ПРО з гіперзвуковою ракетою-перехоплювачем та операційною дальністю до 150 км).

 

Також українська сторона звернулася із проханням про навчання українського персоналу систем ППО.

 

Нагадаємо, міністр оборони Ізраїля Бенні Ганц на зустрічі з послами ЄС заявив, що його країна не постачатиме зброю Україні. Натомість Ізраїль готовий допомогти у побудові системи оповіщення населення про ракетні загрози.

Ізраїльська система попередження використовує поєднання радарів та електрооптичних пристроїв для виявлення запусків ракет, снарядів та безпілотників.

 

Вона класифікує їхні розміри та визначає загрози, які вони становлять. Потім наносить райони, яким загрожує небезпека, на карту.

Громадяни отримують попередження через сирени, сповіщення на свої телефони та повідомлення по телебаченню та радіо.

 

Можливо це буде звучати цинічно, але Ізраїль кровно зацікавлений в тому, щоб  Іран якомога більше продав росії безпілотників-камікадзе і балістичних ракет класу «земля-земля». Чим менше їх залишиться на озброєнні у Ірану, тим краще для євреїв. Менше буде ракетних і дронових терористичних атак по території  Ізраїлю.

  

20 жовтня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з  прем’єр-міністром Ізраїлю Яїром Лапідом.

 

Як повідомив Кулеба у Twitter, він розповів ізраїльському прем’єру про «невимовні страждання, людські жертви та руйнування, спричинені російськими ракетами та іранськими безпілотниками».

«Ми детально обговорили запит України на надання Ізраїлем систем та технологій протиповітряної та протиракетної оборони», – додав глава українського МЗС.

 

Своєю чергою Лапід зазначив, що поділився з Кулебою «глибоким занепокоєнням через військові зв'язки між Іраном і росією».

Відчуваю вашу реакцію на це чергове єврейське «глибоке занепокоєння»!

 

Почекаємо на офіційну письмову відповідь єврейської влади на українські  пропозиції про постачання ППО/ПРО, щоб побачити її істинне нутро з черговим «глибоким занепокоєнням», як і тих політичних лідерів, які кричали, що  «путін – постійна і смертельна загроза»; «путін – законна військова мішень»; «росія є терористичним режимом»; «російська армія буде повністю знищена!»; «путін і росія – воєнні злочинці, вони будуть притягнуті до відповідальності».

 

Кроки, зроблені українською стороною, будуть, на мою думку, лакмусовим  папірцем для перевірки їх на вошивість і духовну гнилість. Які вони на словах ми  чули не раз. Залишилося побачити їх в ділі.

Народна поговірка говорить: «Краще раз побачити, ніж сто разів почути».

 

На завершення. США, Великобританія і Франція на закритому засіданні Ради Безпеки ООН планують порушити питання про постачання Іраном безпілотників для росії. Про це повідомило Reuters із посиланням на лист у розпорядженні агентства.

 

Окремо Україна запросила експертів ООН провести інспекцію збитих безпілотників іранського походження, які, за її словами, використовуються росією для атак на українські цілі в порушення Резолюції Ради Безпеки ООН 2231.

Говорячи на умовах анонімності, дипломати заявили, що ці три країни – які також вважають, що такі передачі порушують резолюцію – сказали своїм колегам по Раді, що вони попросять офіційного представника ООН проінформувати членів Ради з цього питання в середу (19 жовтня).

 

Сполучені Штати на зустрічі Ради Безпеки ООН заявили, що не мають сумніву щодо походження дронів-камікадзе, які росія останнім часом масово використовує проти України, та готують санкції проти Ірану.

 

«Ми висловили глибоку струбованість з приводу придбання росією цих безпілотників у Ірану, всупереч резолюції Радбезу ООН 2231. США ще у липні почали попереджати про плани Ірану надати БПЛА росії для використання у її варварській війні проти України, і зараз у нас є вдосталь доказів того, що цими безпілотниками б’ють по українському цивільному населенню та інфраструктурі», - зазначає Держдеп. 

 

«Доки Іран продовжує брехати і заперечувати надання росії зброї для використання в Україні, ми будемо працювати із союзниками й партнерами, щоб запобігти передачі росії небезпечного озброєння. Ми без вагань застосуємо санкції та інші відповідні інструменти проти всіх, причетних до цього процесу», - наголошують у комюніке.

Держдеп додає, що Вашингтон продовжить надавати Україні масштабну військову допомогу, включно з засобами протиповітряної оборони, щоб вона могла захищатися від цієї нової загрози.

 

20 жовтня Велика Британія запровадила санкції проти іранських фізичних та юридичних осіб, відповідальних за постачання росії дронів-камікадзе, які використовуються для бомбардувань України.

 

В МЗС Британії заявили, що постачаючи ці безпілотники, Іран активно розпалює війну, наживаючись на огидних нападах росії на українських громадян, посилюючи страждання людей та руйнування критично важливої інфраструктури. Як росія, так і Іран порушують Резолюцію Ради Безпеки ООН, яка контролює передачу цієї зброї з Ірану, наголосили у відомстві.

 

«Підтримка Іраном жорстокої та незаконної війни путіна проти України викликає жаль. Сьогодні ми запроваджуємо санкції проти тих, хто постачав безпілотники, які Росія використовує для нападів на українських цивільних. Це є чітким доказом дестабілізуючої ролі Ірану у глобальній безпеці» - заявив глава МЗС Джеймс Клеверлі.

 

«Ці боягузливі удари безпілотників є актом відчаю. Уможлививши ці удари, ці особи та виробник завдали народу України невимовних страждань. Ми забезпечимо, щоб вони були притягнуті до відповідальності за свої дії» - додав він.

 

Британські санкції повторюють затверджені заходи Євросоюзу.

 

У список санкцій увійшов начальник штабу Збройних сил Ірану генерал-майор Мохаммад Хоссейн Багері. Як пояснюється у рішенні ЄС, він керує військовою програмою безпілотних літальних апаратів Ірану і відіграє основоположну роль у оборонному співробітництві Ірану з російською федерацією. Він брав участь у розробці безпілотників «Мохаджер-6» та у постачанні їх до росії для використання в загарбницькій війні проти України. 

 

Інший фігурант списку - генерал Ходжатола Гореїші - є керівником відділу постачання, досліджень і промисловості в Міністерстві оборони і логістики збройних сил Ірану і відповідає за переговори щодо угоди з російською  федерацією про постачання безпілотних літальних апаратів іранського виробництва для їх використання у загарбницькій війні проти України.

 

Третій фігурант - командувач Аерокосмічного корпусу гвардії ісламської революції Саєд Агаджані - керує плануванням, оснащенням та навчанням іранських операцій з БПЛА, які включають також постачання безпілотників міжнародним союзникам Ірану, включаючи російську федерацію. 

 

Крім того, санкції запроваджено щодо компанії-виробника безпілотників Shahed Aviation Industries. ЄС відзначає, що компанія відповідальна за проєктування та розробку серії іранських безпілотних літальних апаратів «Шахід». Безпілотники серії «Шахід» були поставлені до рф і використовуються в агресивній війні проти України.

 

Застосовані санкції лише «курям на сміх», а їх фігурантам – до одного місця...

Єдиними дієвими «санкціями» в даній ситуації можуть  бути не «глибока  стурбованість американців» і «жаль англійців», а лише нищівні ракетні удари США і Великої Британії по іранським заводам-виробникам безпілотників і складам їх збереження. Заводи і склади з дронами повинні бути знищенні вщент.      

 

Зрозуміло, що будь-яке рішення РБ ООН проти Ірану буде заблоковане росією, яка скористається правом вето. Обговорення питання про постачання Іраном безпілотників росії буде не чим іншим, як черговими розмовами та потрясінням повітря.

 

Сьогодні на порядку денному повинно стояти одне невідкладне питання – виключення рф зі складу ООН як держави-агресора. Алгоритм послідовних процедурних дій, як це зробити згідно зі Статутом ООН, – є!.

Впродовж останніх п’яти років я неодноразово привертав увагу ООН та інші міжнародні організації  до цього питання. Але світ закривав очі на злочини росії проти миру, людства і світового правопорядку…    

 

Пропоную прочитати статтю юриста Віктора Агєєва «Два шляхи вигнати росію з ООН: як позбавити агресора права вето у Раді безпеки, і не тільки».

 

Слава Україні! Слава героїчним Збройним силам і всім захисникам України!

 

Смерть путіну і його імперії зла!

 

Ганьба закордонним путінським вошам, гнидам і безхребетним амебам!

 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України, кавалер ордену ООН «Діяння на благо народів», генерал-лейтенант, народний депутат України 2-6 скликань, член ПАРЄ (2006-2010)