Нові цілі путіна: знищити єврейські святині в Україні в обмін за отримані іранські безпілотники

18:33, 06.09.2022
Нові цілі путіна: знищити єврейські святині в Україні в обмін за отримані іранські безпілотники

Знімок зустрічі старих маразматиків карлика-путіна і аятоли хаменеї став джерелом мемів.

Цей допис адресований в першу чергу військово-політичному керівництву України та Ізраїлю з метою запобігти кровавій цинічній  провокації, яку запланував кремлівський карлик путін, що може призвести не лише до знищення єврейських святинь в нашій країні, а й до великих людських жертв.

 

Проведення путіним релігійно-терористичного акту буде також ударом по іміджу  України і  приниженням єврея Володимира Зеленського на міжнародній арені.

 

Проаналізуємо деякі події у їх хронологічному порядку і зробимо висновки щодо можливого ракетного удару (ймовірність якого дуже висока – майже стовідсоткова!) по єврейським святиням в Україні, який планує вчинити «божевільний з ядерною кнопкою» путін.

 

Іранські безпілотники в обмін на що?

 

Ще 12 липня радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що росія звернулася до Ірану з проханням надати сотні безпілотників (в тому числі бойові) для війни в Україні. Салліван зазначив, що поки не відомо, чи надав Тегеран росії які-небудь дрони.

 

У відповідь прессекретар МЗС Ірану Насер Канаані заявив, що співробітництво між Іраном і росією «бере свій початок ще до початку війни в Україні, і в останній час в цій сфері не відбулося ніяких конкретних подій».

 

Пізніше Салліван зазначив, що російські чиновники мінімум двічі відвідували аеродром в Ірані, щоб оглянути безпілотники, які росія хоче закупити для використання у війні проти України.

 

Україна в свою чергу призвала Іран не допомагати агресору зброєю, а США заявили, що будуть введені нові санкції проти Ірану, якщо той вирішить продати російській армії свої безпілотники.

 

Відзначу, що США визнали Іран і Північну Корею державами-спонсором тероризму – на них як і на росію накладені багаточисельні міжнародні санкції. Проте Державний департамент і президент США Джо Байден до цього часу не визнали росію державою-спонсором тероризму, хоча підстав для цього більш ніж достатньо.

 

Путінська росія сьогодні є не лише спонсором тероризму, вона є ДЕРЖАВОЮ-ТЕРОРИСТОМ, а путін – ТЕРОРИСТ НОМЕР ОДИН У СВІТІ! 

 

Принизливий візит до Ірану

 

19 липня путін здійснив перший візит до далекого зарубіжжя від початку повномасштабної війни росії проти України. Він відвідав Іран, де зустрівся з місцевим президентом Ібрагімом Раїсі, верховним лідером країни Алі Хаменеї (на фото) і президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

 

Візит путіна відбувся у рамках Астанинського формату переговорів, спрямованого на врегулювання ситуації у Сирії. Іран і росія підтримують там центральну владу на чолі з авторитарним президентом Башаром Асадом, Туреччина – озброєну опозицію на півночі країни.

 

Ще однією із тем переговорів стала війна росії в Україні.

 

Офіційні особи Тегерана є одними з небагатьох у світі, що відкрито підтримали позицію росії у війні проти України.

 

Напередодні візиту російський «Газпром» й іранська національна нафтогазова компанія NIOС підписали меморандум про взаєморозуміння щодо інвестиційних проєктів на суму 40 мільярдів доларів. Експерти розцінили цю інвестицію як хабар путіна Ірану.  Економіка Ірану, як і росії, перебуває під найжорсткішими санкціями Заходу, політики двох країн заявляють про розширення співробітництва на тлі ізоляції російської економіки.

 

Після переговорів сторони не повідомили чи були укладені угоди про продаж росії безпілотників.

 

Країни Заходу запідозрили, що Іран може надати технічну підтримку Москві, поставивши їй безпілотні військові апарати. Але Тегеран це заперечував.

 

У Білому домі заявили, що поїздка путіна до Тегерана показала, наскільки ізольованою стала росія. Речник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив журналістам, що поки немає жодних ознак того, що Іран передав безпілотники росії.

 

На думку політологів, принизливий візит путіна до Ірану був пов’язаний з закупівлею БПЛА (безпілотних літальних апаратів).

 

Через два дні після завершення візиту путіна (21 липня) командувач Сухопутними військами Ірану Кіомарс Хейдарі заявив про можливість експорту безпілотних літальних апаратів та іншої зброї до «дружніх країн», повідомило видання Tasnim news.

 

«Іран готовий експортувати військову техніку та зброю до дружніх країн», - заявив Хейдарі.

 

В Ірані почали навчання для російських військовослужбовців, які були явною ознакою намірів росії закуповувати безпілотники у Тегерану для подальшого їх використання у війні проти України, повідомило американське CNN.

 

Іранські безпілотники в росії

 

24 липня російські провладні телеграм-канали повідомили, що Іран продав росії ударно-розвідувальні БПЛА «Shahed 129». Партія іранських дронів відправлена Каспійським морем до росії. Надалі військовий вантаж через Астрахань і Волгоград планується доставити на кордон України.

 

Зауважу, що зазначений телеграм-каналами маршрут доставки іранських безпілотників в росію був дезінформацією. Вони були доставлені транспортними літаками.

 

 

Військові експерти зазначають, що основу вантажу складають важкі ударні дрони «Shahed 129». При його розробці були взяті за основу ізраїльський дрон Hermes 450 і американський MQ-1 Predator.

 

Довжина фюзеляжу "Shahed 129" становить 8 метрів. Розмах крил - 16 метрів. Заявлене бойове навантаження – до 400 кг. Швидкість польоту – до 150 км/год з радіусом - до 200 км. Заявлена дальність польоту до 1700 км. Розробники стверджують, що безпілотник може перебувати в повітрі до 24 годин.

 

13 серпня іранський аналітик Елайджа Маньє повідомив ЗМІ, що «росія купила тисячу іранських безпілотників». Угоду уклали після того, як Іран передав росії кілька дронів та тренажер, на якому тренувалися російські військові.

 

За інформацією Маньє, перші іранські БПЛА вже застосували у війні з Україною.

 

«Це безпрецедентний крок для супердержави, яка купує свої безпілотники в Ірану. А Тегеран вважає це визнанням своєї військової промисловості», — йдеться у повідомленні.

 

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр 30 серня на брифінгу підтвердила поширювану до того у ЗМІ інформацію, що, за даними США, росія отримала від Ірану бойові безпілотні літальні апарати. «За нашими даними, росія отримала від Ірану безпілотники серії Mohajer-6 та Shahed протягом кількох днів у серпні. На російські транспортні літаки завантажили обладнання БПЛА на аеродромі в Ірані, потім вони вилетіли з Ірану до росії. Це ми бачимо, такі наші оцінки», – сказала вона.

 

Представниця Білого дому не прокоментувала, чи готується Росія застосувати іранські безпілотники в Україні, про що раніше повідомляли ЗМІ.

 

Представники розвідки США вважають, що під час випробувань багато безпілотників, які росія закупила в Ірану, зазнали численних пошкоджень, були несправні, тому незрозуміло, наскільки вони змінять правила гри для росіян після розгортання.

 

Водночас перший заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель на брифінгу офіційно підтвердив, що, за даними Вашингтона, росія має намір використовувати отримані від Ірану дрони на полі бою в Україні».

 

«Російські військові страждають від великої нестачі поставок в Україні частково через санкції та експортний контроль, що змушує Росію покладатися на ненадійні країни, такі як Іран, щодо поставок та обладнання. Ми продовжуватимемо рішуче впроваджувати всі санкції США щодо торгівлі зброєю Росією та Іраном і будемо підтримувати наших партнерів у всьому регіоні на тлі іранської загрози», – наголосив він.

 

Нагадаю, що у липні Білий дім вперше публічно попередив, що Іран планує поставити росії сотні озброєних безпілотників. А у серпні стверджувалося, що російські офіційні особи двічі відвідували Іран, щоб організувати їхній трансфер.

 

Водночас міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір-Абдуллахіан заперечував, що Тегеран збирається продати Москві сотні безпілотників для війни в Україні.

 

Лише в кінці серпня стало достовірно відомо, що росія отримала від Ірану "сотні" безпілотників, які можуть бути використані під час її повномасштабного вторгнення в Україну – попри заклики Вашингтону до Тегерана не робити цього.

 

Про це 25 серпня повідомила агенція АР з посиланням на дані західної розвідки, представники якої стверджують, що іранські дрони уже в росії і готові до використання.

 

Зверніть увагу, що інформація про отримання росією іранських дронів з’явилася в момент, коли США і ЄС намагаються реанімувати Іранську ядерну угоду 2015 року, яка обмежувала ядерну програму Тегерана в обмін на зняття санкцій.

 

Нагадаю: у липні 2015 року у Відні п’ять постійних країн-членів Ради Безпеки ООН (США, Великобританія, Франція, Росія, Китай), представники Європейського Союзу підписали з Іраном Спільний всеосяжний план дій (СВПД). Ця угода мала зупинити розробку ядерної зброї Тегераном (обмеження програми збагачення урану) в обмін на скасування міжнародних санкцій проти Ірану. Документ отримав назву «Ядерна угода».

 

30 квітня 2018 року прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його держава отримала беззаперечні докази того, що іранська ядерна програма існує й досі. За його словами, агенти ізраїльської розвідки виявили документи про розробку зброї масового знищення в Тегерані ще в лютому 2016 року, однак викрасти їх вдалося тільки у січні 2018. Отриману ізраїльською розвідкою інформацію зберігають у 55 тисячах файлах і на 183 компакт-дисках.

 

«Іранські лідери неодноразово заперечували, що коли-небудь мали ядерну зброю. Сьогодні я тут, щоб розповісти вам одну річ – Іран брехав. Тегеран весь цей час зберігав і покращував ядерні технології. Країна на найвищому рівні планувала надалі розбудовувати ядерну зброю», – заявив Нетаньяху.

 

У конфіденційній доповіді МАГАТЕ зазначалося, що Іран продовжує збільшувати запаси урану, збагаченого вище від відсотка, дозволеного ядерною угодою 2015 року.

 

Після оприлюднення ізраїльською розвідкою резонансної інформації президент США Дональд Трамп прийняв рішення про вихід з угоди СВПД та розпочав кампанію максимального тиску на Іран за допомогою жорстких санкцій.

 

«Ця угода – катастрофічна. Вона не зупиняє ядерну програму Ірану, не дає змогу зупинити розробку балістичних ракет. Завдяки цьому договору іранський режим отримав мільярди доларів, щоб і надалі спонсорувати терористичні організації», – зазначив Трамп.

 

Вихід США з «Ядерної угоди» викликав велике незадоволення і занепокоєння європейських партнерів. Тегеран в свою чергу припинив виконання Спільного всеосяжного плану дій.

 

На думку представників Ізраїлю, санкції проти Ірану слід посилити та створити реальну загрозу військових дій після того, як переговори у Відні про повернення до «Ядерної угоди» 2015 року не дали результатів. Ізраїль погрожує Ірану завдати превентивного удару по його ядерним об’єктам, щоб той не виготовив атомну бомбу.

 

Експерти вважають, що головне завдання Ізраїлю – повністю і безповоротно знищити ядерну програму Ірану силовими методами. Москва підтримує Тегеран, але навряд чи путін захоче втручатись у ізраїльсько-іранський воєнний конфлікт. Адже росія зараз майже повністю нейтралізована.

 

9 квітня 2018 року прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху був  у Москві на запрошення кривавого карлика путіна.

 

                                           Нетаньяху  і путін на акції «безсмертний полк" на Красній площі в Москві.

 

Як стверджують військові експерти, він показав путіну досить цікаву частину “Ядерного архіву”, який викрала ізраїльська розвідка.

 

Наявні в Ізраїлі документи – це доказ того, що попри договори про нерозповсюдження зброї масового знищення та санкції Радбезу ООН, росія передавала Ірану технології та матеріали для створення ядерної зброї, а це – міжнародний воєнний злочин.

 

«Бункерному карлику» важливо, щоб документи не були оприлюднені перед світовою спільнотою і не набули міжнародного розголосу, бо це може призвести до жахливих наслідків для росії.

 

У військово-політичного керівництва московії є лише два шляхи: або їхній президент – міжнародний терорист і воєнний злочинець і з ним треба щось робити (усунення з поста президента у будь-який спосіб), а росія – держава ізгой-спонсор міжнародного тероризму як Північна Корея, або Москва не втручаються в ізраїльсько-іранський воєнний конфлікт.

 

Бункерний путін вибрав шлях  не реагувати на бомбардування і ракетні удари ізраїльською армією позицій іранських військових у Сирії.

 

Детальніше на цю тему  читайте аналітичний матеріал Артема Голуба у статті   «Ядерний глухий кут: чи почнеться нова війна на Близькому Сході» за 18 травня 2018 року.

 

Ще одне зауваження. Противники «Ядерної угоди» кажуть, що скасування санкцій проти Тегерана може дозволити росії посилити свої військові дії в Україні та обійти обмеження, накладені після початку повномасштабного вторгнення, зокрема шляхом переправлення нафти та інших товарів через Іран.

 

Поставши перед економічними санкціями та обмеженнями постачання через вторгнення в Україну, росія все частіше звертається до Ірану як до ключового партнера та постачальника зброї.

 

Безпілотники в обмін на знищення єврейських святинь

 

Від джерел в Тегерані і Москві, які заслуговують на довіру,  я отримав конфіденційну інформацію (яка заслуговує на особливу увагу!), що в обмін за отримані іранські безпілотники путін повинен нанести ракетні удари по єврейським святиням в Україні: єврейському Центру «Менора» і синагозі  «Золота Троянда» в Дніпрі, по могилі цадика Рабі Нахмана на старому єврейському кладовищі в Умані і комплексу споруд «Український Єрусалим» в Зарваниці на Тернопільщині.

 

Зауважу: інформація отримана від двох різних незалежних джерел, вони  ніколи не перетиналися і не викликали у мене сумнівів за весь час нашого спілкування. Повідомлення, що надавалися ними раніше, завжди підтверджувалися.

 

Наприклад, один із моїх іранських друзів ще у 2001-2002 роках допоміг нам (мені і моєму побратиму Анатолію Єрмаку) викрити міжнародну організовану злочинну організацію у складі громадян України, Росії, Австралії, Ірану та інших країн, яка за сприянням  президента Кучми і керівників МО і СБУ займалася контрабандною поставкою українських крилатих ракет Х-55 та іншого озброєння в Іран. Один із співучасників злочину був засуджений, решта загинули при загадкових обставинах в автомобільних катастрофах, ще один був задушений у Лук’янівському слідчому ізоляторі в Києві.

 

Інший іранський друг допоміг мені встановити обставини знищення  8 січня 2020 року пасажирського «Боїнга» авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України», який  виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран – Київ. Менш ніж за дві години після падіння літака, я уже знав, що він був збитий підрозділом ППО Корпусу вартових ісламської революції двома ракетами «Тор» російського виробництва, поставлених в Іран росією.

 

За допомогою іноземних джерел мною було встановлено, що  український пасажирський “Боїнг” в небі над Іраном було збито навмисно. Контррозвідка Корпусу вартових ісламської революції одержала від спецслужб росії інформацію, що на борту літака перебуває агент, який допоміг спецназу США ліквідувати генерала Касема Сулеймані, що командував елітним спецпідрозділом “Кудс” у складі Корпусу вартових ісламської революції.

 

Це сталося 3 січня 2020 року під час ракетного удару по автоколоні в районі аеропорту Багдада. Газета Washington Post писала, що удар по колоні автомобілів завдали, імовірно, безпілотники. Окрім Сулеймані загинуло ще семеро осіб з його близького оточення.

 

Генерала Сулеймані неофіційно називали другою особою в державі після Верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї. Прогнозували, що він буде майбутнім президентом країни.Підрозділ “Кудс”, який очолював Сулеймані, підпорядковується безпосередньо аятолі Хаменеї, спеціалізується на терористичних операціях за кордоном.

 

Від своїх закордонних друзів я отримав інформацією, що Сулеймані чотири рази відвідував Москву, де зустрічався з путіним. Вони були у дружніх стосунках, путін нагородив генерала Сулеймані орденом «Дружби». Сулеймані був серед тих, хто радив Путіну розпочати воєнну кампанію в Сирії.

 

Чи ж варто говорити про те, що путін сприйняв ліквідацію Сулеймані як випад особисто проти себе? Кривавий кремлівський карлик, який називав терориста Сулеймані «мій друг Касем», був у глибокій скорботі. У Москві під посольство Ірану несли квіти у зв’язку з ліквідацією вбивці-генерала…

 

«Генерал Сулеймані активно розробляв плани нападу на американських дипломатів і військовослужбовців в Іраку і у всьому регіоні. Цей удар був спрямований на те, щоб стримати майбутні плани іранських атак. Сполучені Штати будуть продовжувати вживати всіх необхідних заходів для захисту наших людей і наших інтересів, по всьому світу», – йшлося в заяві Пентагону.

 

Наказ на знищення генерала Сулеймані віддав президент США Дональд Трамп.

 

Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї одразу ж пригрозив США «страшною помстою» за вбивство Сулемайні й оголосив триденну жалобу.

 

Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф назвав те, що сталося, «вкрай небезпечною і нерозумною ескалацією». Представник іранського уряду заявив, що Рада безпеки країни проведе позачергове засідання, щоб обговорити «злочинний напад» на генерала Сулеймані.

 

Авіаудар по кортежу Сулеймані завдали через кілька днів після спроби протестувальників у Багдаді взяти штурмом американське посольство. У Вашингтоні заявили, що напад на дипмісію було скоєно за розпорядженням генерала Сулеймані.

 

За інформацією американських військових, Сулеймані і його загони “Кудс” несуть відповідальність за загибель сотень і поранення тисяч американських військових, а також військовослужбовців міжнародної коаліції.

 

7 січня 2020 р. Тегеран. Похорони терориста-«мученика» генерала Сулеймані. Релігійний фанатик аятола Хаменеї біля труни Сулеймані.

 

Помста за смерть Сулеймані не забарилася. У відповідь на ліквідацію свого генерала Іран провів операцію «Мученик Сулеймані» — в ніч на 8 січня 2020 року авіабазу США Айн-аль-Асад близько двох годин обстрілювали ракети. Вона була не єдиним американським об’єктом в Іраку, повідомив помічник глави Пентагону Джонатан Гоффман. Було завдано ракетного удару також по військовій базі міжнародної коаліції в Ербілі, столиці Іракського Курдистану.

 

Перед тим, як вдарити ракетами по американських укріпленнях Іран привів своє військо до найвищого ступеня боєготовності. Мною встановлено, що в ніч на 8 січня на командних пунктах протиповітряної оборони Корпусу вартових ісламської революції (від ракетного дивізіону до центрального командного пункту) чергували російські офіцери.

 

За допомогою російських спецслужб Іран встановив, хто допоміг «вирахувати» маршрут генерала Сулеймані в Іраку і потім навести американські ракети на його кортеж. За моїми даними росіяни відслідкували все, що відбувалося в зоні руху Сулеймані, всі системи зв’язку та інше. І запідозрили, що генерала Сулеймані здав спецслужбам США хтось із наближених до нього іранців. Інформацію про американського «крота» російські спецслужби передали  керівництву  Корпусу вартових ісламської революції.

 

Щоб уберегти свого агента від провалу, спецслужби США вирішили негайно вивезти його з сім’єю з Ірану, подбавши про зміну їх прізвищ і надавши їм відповідні документи. Визначили, що найбільш безпечним маршрутом є авіарейс Тегеран – Київ.

 

Контррозвідка Корпусу вартових ісламської революції довідалася, що агент перебуває на борту українського «Боїнга», який уже був у польоті і набирав висоту. Рішення збити пасажирський літак було прийнято на найвищому командному рівні Корпусу і ухвалено іранським «духовним» лідером – «дияволом» аятолою Хаменеї.

 

На борту перебували 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Серед жертв авіакатастрофи — 11 українців, 82 громадяни Ірану, 63 — Канади, 10 — Швеції, 4 — Афганістану, а також по троє громадян Німеччини та Великої Британії.

 

Для керівників і «духовного» лідера Ірану, які віддали наказ збити  пасажирський лайнер заради «страшної помсти», життя десятків невинних людей не вартувало нічого.

 

Мовчить і світ. Лідери країн, громадяни яких були навмисно вбиті керівництвом Ірану, не проявляють належної активної позиції і принциповості для встановлення справедливості. Як результат – замовники і виконавці цього теракту, який забрав життя 176 людей не покарані й досі. Іран відчуває за своєю спиною підтримку росії – такої ж держави-терорист як і він сам…

 

Нагадаю, що в день збиття українського літака з таємним візитом в Омані перебували Зеленський і Єрмак. Чому вони туди полетіли, що там робили, з ким зустрічалися і чому так довго поверталися в Київ на літаку секретаря Ради безпеки росії Патрушева, на якому він прибув в Оман, читайте у моїй статті  «Домашні завдання Зеленського: «вагнергейт» та «токсичні» Коломойський і Єрмак»..

                                                                Літак Патрушева, на якому Зеленський повернувся в Київ.

 

Ще приклад надійності моїх конфіденційних джерел в росії, які допомогли встановити, що літак, в якому перебувала делегація на чолі з президентом Польщі Лехом Качинським, був підірваний вибухівкою російськими спецслужбами при заході на посадку на Смоленський аеродром 10 квітня 2010 року.

 

Знайдіть час прочитати матеріали мого приватного розслідування про обставини знищення польського літака, опублікованого на сайті Український репортер. Запевняю, не пожалієте витраченого часу.

 

Частина 1. “Злочини без покарання: від Катинської трагедії до Смоленської авіакатастрофи. Розслідування Григорія Омельченка”

 

Частина 2. Путінський план знищення польського президента Качинського. Розслідування Григорія Омельченка

 

Частина 3. Подробиці ліквідації президента Польщі Качинського під кодовою назвою “ІС”. Розслідування Григорія Омельченка

 

Частина 4. Літак з президентом Польщі Качинським був підірваний термобаричним зарядом. Тих, хто вижив — пристрелили. Розслідування Григорія Омельченка (+відео)

 

Частина 5. “М’які варіанти” терориста Путіна, що вели до загибелі літака з президентом Польщі Качинським. Розслідування Григорія Омельченка (+відео)

 

Частина 6. Григорій Омельченко: “Я звинувачую Путіна в організації теракту проти президента Польщі Качинського”

 

«Убивці президента Польщі Лєха Качинського, його дружини, польської політичної і військової еліти не покарані досі» .

 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України, кавалер ордену ООН «Діяння на благо народів», генерал-лейтенант, народний депутат України 2-6 скликань, член ПАРЄ (2006-2010)

 

Продовження читатйте за посиланням.