Ранкова атака дронів у Києві: загинуло четверо людей, фото

16:04, 17.10.2022
Ранкова атака дронів у Києві: загинуло четверо людей, фото

28 дронів зранку летіли в бік Києва, більшість "летючих терористів" вдалося збити, проте в Києві пролунало 5 вибухів. (Фото: Нацполіція та Віталій Кличко)

За останніми офіційними даними слідства, попередньо чотири людини загинули внаслідок вибуху іранського дрона-камікадзе після падіння на житловий будинок у Шевченківському районі Києва вранці 17 жовтня.

 

Як інформує Україна молода, останні дані оприлюднили Київська міська прокуратура та мер столиці Віталій Кличко.

 

Зокрема, за словами речниці столичної прокуратури Надії Максимець, близько 15.00  з-під завалів житлового будинку витягли четвертого загиблого.

 

Тоді як вдалося врятувати 19 людей.

 

 

Мер Кличко повідомив, що серед загиблих мирних мешканців була молода пара: чоловік і дружина (обоє 1988 року народження), які очікували на дитину.

 

«Серед них — молода пара, чоловік і дружина, які очікували на дитину. Жінка була на 6 місяці вагітності. росія — країна-терорист!», - наголосив міський голова.

 

 

Пізніше Кличко повідомив: «Уже 4 загиблих під завалами будинку в Шевченківському районі столиці, в який влучив російський дрон-терорист. Рятувальники виявили та дістали ще одне тіло - загиблого чоловіка. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Під завалами ще можуть бути люди. Госпіталізовані троє постраждалих. Двоє з них - працівники ДСНС».

 

Також від вибухової хвилі постраждала жінка, яка їхала в таксі поруч із вокзалом. Її шпиталізували з акуботравмою.

 

Рятувальні роботи тривають. Інформація щодо жертв та постраждалих уточнюється.

 

За даними Кличка, 28 дронів зранку летіли в бік Києва, більшість "летючих терористів" вдалося збити, проте в Києві пролунало 5 вибухів.

 

 

Як повідомляла «УМ», один із вибухів стався на інфраструктурному об‘єкті, інший – у житловому будинку, внаслідок чого в останньому обвалилася частина будівлі з 2 по 4 поверх.

 

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури через обстріл столичної інфраструктури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

 

За даними слідства, 17 жовтня Збройні сили РФ із використанням дронів-камікадзе здійснили удари по об’єктах житлової та цивільної інфраструктури у центрі Києва. У результаті влучання у житловий будинок у Шевченківському районі стався вибух.

 

Офіційний Київ закликав партнерів надати Україні якнайшвидше та якнайбільше систем протиповітряної оборони (ППО) після атаки дронів на столицю.