Геть із G20: Подоляк закликає вигнати путіна з міжнародної групи

11:35, 17.10.2022
Геть із G20: Подоляк закликає вигнати путіна з міжнародної групи

Група двадцяти (G20 — Велика Двадцятка) — група міністрів фінансів та керівників центральних банків 20 економік. (Фото з відкритих джерел)

Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента закликає вигнати росію з міжнародної Групи двадцяти.

 

Як інформує УМ, про це 17 жовтня Подоляк написав у Twitter. 

 

«Той, хто віддає накази атакувати критичну інфраструктуру, щоб заморозити цивільних, і організовує тотальну мобілізацію, щоб засипати фронт трупами, категорично не може сидіти за одним столом з лідерами G20», - емоційно написав радник керівника ОП.

 

Подоляк вважає, що світові лідери мають покласти край ru-лицемірству.

 

«рф має бути вигнана з усіх майданчиків», – підсумував представник ОП. 

 

Нагадаємо, що Індонезія запросила українського президента Володимира Зеленського взяти участь у саміті G20, який відбудеться на Балі у листопаді.

 

Президент Індонезії Джоко Відодо також повідомив, що президент Росії Володимир Путін планує відвідати саміт "Групи двадцяти".

 

Відодо хоче позиціонувати себе як посередника між Україною та Росією, в останні місяці він зустрівся з українським і російським президентами, щоб закликати припинити війну та послабити глобальну продовольчу кризу.

 

Президент Зеленський заявляв, що участь України на осінньому саміті G20 буде залежати від безпекової ситуації в країні і від складу учасників саміту.

 

Згодом ЗМІ повідомляли, що Путін може пропустити робоче засідання саміту "Великої двадцятки" 16 листопада і покинути саміт раніше його офіційного закінчення. Зазначалося, що причиною для такого рішення Путіна могла стати критика офіційної позиції Росії щодо України, яку висловили лідери країн Заходу.

 

Як повідомляла УМ, путін та Зеленський погодилися взяти участь у саміті G20.