Захисників і захисниць України привітали західні топ-посадовці та дипломати

11:49, 14.10.2022
Захисників і захисниць України привітали західні топ-посадовці та  дипломати

Захід вітає українців із святом Покрови. (Фото: сайт Латвійського посольства.)

Привітання для українських військових до Дня захисників України публікують у своїх соцмережа ціла низка послів та західних посадовців.

 

Як інформує УМ, 14 жовтня привітала президентка Європарламенту Роберта Метсола, посол США Бріджит Брінк, головнокомандувач Збройних сил Швеції, посольство Латвії.

 

"Нині, у День захисників України, дякую усім хоробрим українцям та українкам, які захищають наші цінності - свободу, демократію, рівність, верховенства права. Я знаю, що ви не відступитесь. І ми - також", - заявила президентка Європарламенту Роберта Метсола.

 

"День за днем Україна бореться за Європу - і за кожного з нас. Майбутнє України - у НАТО, і майбутнє НАТО - з Україною", - пише у своєму вітанні МЗС Естонії.

 

"Цього року День захисників та захисниць України має особливе символічне значення. З 24 лютого майже кожен громадянин вашої країни так чи інакше став захисником своєї землі, життя, майбутнього. Сполучені Штати підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно. Слава Україні!", - каже у своєму зверненні посол США Бріджит Брінк. Відео вона записала перед Михайлівським монастирем, біля стіни пам'яті з портретами перших полеглих у російсько-українській війні.

 

Відеопривітання опублікував також головнокомандувач Збройних сил Швеції. "Не минає і години, щоб ми не думали про вас і вашу боротьбу для захисту незалежності України… Я хочу, щоб знали, як ми вами вражені", - наголошує він.

 

"Ваша рішучість, сила та мужність є натхненням для кожного. Дякуємо, що твердо стоїте на захисті свободи!", - пише у вітанні посольство Латвії.

 

Як повідомляла УМ, до Дня захисників і захисниць Президент України Володимир Зеленський опублікував відеопривітанняі й назвав українських воїнів абсолютними героями.