Покрова Пресвятої Богородиці: Зеленський привітав захисників і захисниць

10:14, 14.10.2022
Покрова Пресвятої Богородиці: Зеленський привітав захисників і захисниць

14 жовтня в Україні святкують Покрову, День українського козацтва, День створення УПА, День захисників і захисниць України. (Фото з відкритих джерел)

До Дня захисників і захисниць Президент України Володимир Зеленський опублікував відеопривітанняі й назвав українських воїнів абсолютними героями.

 

Як інформує УМ, Зеленський опублікував звернення на своїй сторінці у Facebook

 

«Ви б'єтеся за Україну, незалежність і волю для усіх наступних поколінь. Абсолютні герої. Люди з великої літери. Наші захисники й захисниці»», - сказав, зокрема, президент.

 

Також він подякував усім, хто перемагав тоді, і всім, хто неодмінно переможе зараз так, що це увінчає успіхом боротьбу багатьох поколінь нашого народу, який завжди найбільше хотів одного – волі.
 
Президент нагадав, що українську землю намагалися захопити й поневолити, а наш народ – підкорити й знищити. Були різні періоди, різні загрози.
 
Але Україна вистояла. Причина одна – це наші захисники й захисниці. 
 
Зеленський також опублікував відео, на якому зображений мирний Київ, бої захисників з ворогом, встановлення ЗСУ українських прапорів на деокупованих територіях, а також те, як радісно зустрічають оборонців люди, які були в окупації.
 

 

У свою чергу Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний також привітав захисників і захисниць зі святом. Він заявив, що українці витримали потужний удар взимку 2022 року, поховали міф про непереможність російської армії, а тепер повертають своє, і ніщо їх не зупинить. 

До слова, 14 жовтня в Україні відзначають не лише День захисників та захисниць. На цю дату припадає ще три свята.
 
Серед них Покрова Пресвятої Богородиці, річниця створення Української повстанської армії (УПА) та День українського козацтва.
 
День захисників і захисниць 14 жовтня почали святкувати з 2014 року – після початку війни на Донбасі, яку розв’язала Росія. Він фактично прийшов на заміну радянському 23 лютого (так званому Дню захисника вітчизни).
 
Як повідомляла УМ, Із 14 по 16 жовтня в рамках Всесвітньої компанії  #DefendingUkraine у 50 країнах світу заплановано провести 50 мітингів до Дня захисників та захисниць України.