«Караючий меч Арея»: чи потрібна Україні спецслужба на зразок ізраїльського «Моссаду»?

11:48, 05.10.2022
«Караючий меч Арея»: чи потрібна Україні спецслужба на зразок ізраїльського «Моссаду»?

«Лицарі плаща і кинджалу». (Фото з відкритих джерел)

«Останнім часом в соціальних мережах все частіше можна зустріти полеміку про діяльність спецслужб України та інших країн світу, їх ефективність роботи, викритих шпигунах, агентах, колаборантах та знищених за кордоном ворогів», - пише у авторському матеріалі Герой України Григорій Омельченко (наводимо текст повністю).

 

У «дискусіях», які загалом мають поверховий рівень знань, отриманих, як правило, із художніх фільмів, згадуються спецслужби радянського союзу і росії («СМЕРШ»-КДБ-ФСБ і ГРУ), Ізраїлю («Моссад»), США (ЦРУ і ФБР), Великої Британії (МІ-6) та України (ГУР МО і СБУ).

 

Українцям потрібен свій «Караючий Меч Арея»

 

Після виявлених масових звірств російських військових над мирним населенням (вбивства, гвалтування, тортури, знущання) в окупованих містах і селах все частіше лунають ідеї створення нової таємної служби в Україні для пошуку і ліквідації воєнних злочинців без слідства і суду.

 

Ця ідея не нова, але поки в її реалізації наша країна так і не просунулася.

 

Наприклад, ще в кінці 2014 року в МВС заявляли про плани створити спецпідрозділ для операцій за кордоном. Тоді ж у складі батальйону «Київ-1» було створено елітний підрозділ «Тінь», але поки що про його діяльності, як пишуть журналісти, нічого не відомо.

 

І, слава Богу, що нічого невідомо. Якщо «Тінь» дійсно робоча і діє, бажаю їй успіху, завжди залишатися в тіні і не звертати увагу на дописи і коментарі  журналістів…

 

У 2015 році парламент прийняв закон, яким вніс зміни до деяких законів  щодо розвідувальних органів України. Прийняте законодавцями рішення дозволило українським розвідслужбам  проводити спецоперації на окупованих територіях.

 

«Чим важливий цей закон? Він знімає юридичні перепони на шляху роботи на тимчасово окупованих територіях і дає право впроваджуватися в організації терористів і сепаратистів», - зазначив політолог Тарас Березовець  (офіцер ЗСУ, знаходиться на фронті).

 

Він стверджує, що тепер українська розвідка «отримає право здійснювати всі необхідні заходи для затримання і доставки державних злочинців, в т. ч. ватажків терористичних «ДНР» та «ЛНР», а також самопроголошеного керівництва окупованого Криму».

 

Але поки, схоже, такими можливостями українська розвідка не скористалася, зазначають окремі ЗМІ. От і добре, що так вважають. В Євангеліє від Марка, Луки і Матвія сказано: «…кесареве кесареві, а Богові Боже» (12:13-17; 20:20-26; 22:15-22) – «кожному своє».

 

У березні 2016 році народний депутат Дмитро Ярош запропонував створити  організацію, яка буде розшукувати по всьому світу і притягати до відповідальності осіб, які вчинили військові злочини проти українців. Прикладом для даної організації, на його думку,  повинна послужити ізраїльська розвідка «Моссад».

 

Ярош вірно зауважив, що без підтримки державних силових структур створити подібну організацію буде дуже важко (на мою думку, така організація повинна бути лише державною – Авт.).

 

«Ми говорили на ці теми і на рівні Служби безпеки України, але розуміємо, що в умовах війни, коли увага відвернута на «гарячий» фронт, у нас можливості трохи обмежені - і тимчасові, і ресурсні. Ми будемо ініціювати, і ця організація обов'язково повинна бути створена, тому що якщо на міжнародні суди покладатися, то ми не будемо мати ніякого покарання злочинців, які викликали цю кров, яка ллється зараз», - сказав Ярош.

 

Наша організація «УкРАїнський СМЕРШ» (УкРАїнська смерть рашистам) у  травні провела соціологічне дослідження: чи потрібна Україні таємна  каральна спецслужба (називаємо речі своїми іменами!) на зразок  ізраїльського «Моссаду» або радянського «СМЕРШУ, яка фізично буде   знищувати воєнних злочинців – ворогів українського народу за кордоном?

 

Понад 90% опитаних висловилися за створення такої таємної структури, яка,  за наявності оголошеної офіційної підозри у вчиненні тяжкого злочину проти  України, КАРАЛА б СМЕРТЮ вище військово-політичне керівництво російської  федерації: президента, весь склад Ради безпеки, Державної  думи, уряду,  керівників МО, Генерального штабу ЗС, ГРУ, ФСБ, СЗР, командування родів  військ, воєначальників, командирів військових частин, інших воєнних  злочинців – вбивць, гвалтівників, садистів, а також українських зрадників і  колаборантів.

 

Ми пропонуємо назвати таку таємну службу  «КАРАЮЧИЙ МЕЧ АРЕЯ»  (абревіатура – КМА, що також розшифровується як – «Кінець Московському  Антихристу»), щоб мати багатовіковий корінний зв’язок з нашими БОГАМИ і предками ОРІЯМИ, як ізраїльський «Моссад» з єврейським народом, девізом якого є одна з притч Книги третього єврейського царя Соломона (Х вік до н. е.): «При недостатній кількості доглядачів падає народ, а при багатьох — процвітає»‏.

 

Донедавна девізом «Моссаду» була інша притча з тієї ж біблійної книги: «Тому з обдуманістю веди війну свою».

 

Українці, не забувайте своє коріння…

 

Арей (Арес) — бог війни і разом бог миру. Син бога вогню неба Сварги і Матері–Землі. Найхоробріший і найжорстокіший до ворогів світла і добра. Навчив людей виготовляти зброю та володіти нею, боронити землю предків від нахідців і зайд (загарбників і окупантів).

 

Нескорима душа орійця на своїм тернистім шляху самопізнання та самовдосконалення освячена та благословенна найвеличнішим даром Божим премудрої богині Лади —зоряним небом предків. А тому між небом і землею внуки Дажбожі стоять твердо і сміло, вміють не лише гарно жити та вирощувати хліб, але вміють і гарно вмирати, щоб вовіки—віків жила і процвітала рідна Мати—Земля (Ненька Україна).

 

Орієць умів обороняти свою землю й мав усі права на жорстокість до зайд—напасників-загарбників. Це велика тайна, що орії (найстародавніша назва українців) у світі є раттю НЕСКОРИМОЮ... Той, хто з первовіку освячений первісним вогнем і первісними водами, не боїться ворога і смерті, а стає володарем неба і землі. Смерть на полі брані миліша, ніж неволя.

 

Не страхаючись смерті, орії у житті сягнули таких небачених висот, які і нині не перевершені (їх подвиги повторили герої Крут і вояки УПА, які воювали за незалежність України, Герої Небесної Сотні, «азовці», які боронили «Маріуполь» - місто Божої матері Ісуса Христа). Згадаймо тільки знамениту золоту пектораль. Неперевершений у віках шедевр древньої Оріани!

 

Орії першими викували залізний двосічний меч! А у стрільбі із лука вражали ворога на кілька сотень метрів.

 

Арей (або Арес) — бог війни древньої Оріани, син великого Неба—Сварги і святої Матері—Землі, народився в Яр—вогненній силі могутнього Сварога, посеред грому і блискавиць Перуна в космічну годину найзапеклішого поєдинку титанів—лицарів із темним мороком зла.

 

Арей став тоді в одну лаву з безстрашними звитяжцями і в кривавій січі був найжорстокішим до ворогів. Після перемоги Світла над тьмою зійшов бог Арей з неба на землю і приніс внукам Дажбожим свій МЕЧ. Узяв від БОГА в свої натруджені мозолясті руки орій-хлібороб Меч Арея і возніс у віки хвалу та славу великого Роду. З тих доісторичних часів Меч Арея став символом безсмертя оріїв, що передається у спадок від героя до героя уже не одну тисячу літ.

 

Давньогрецький історик Геродот так згадує про поклоніння богу Арею в древній Скіфії: «В кожнім повіті влаштоване святилище Ареса на громадській площі. В’язанки пруття нагромаджені там одна на одну, близько трьох стадій завширшки і уподовж, вгору висота менша. На самім верху зроблена чотирикутна рівна площа; з трьох боків вона стрімко спадає, з четвертого виходить нагору. Щороку складають 150 возів свіжих в’язанок наверх, бо купа меншає через погану погоду. На сім підвищенні кожний повіт ставить старий залізний меч, і сей зоветься святим образом Ареса.

 

Своїм родоначальником бога Арея також вважали войовничі українки-амазонки (які з москалями-кацапами воювати ще не починали – Авт.).

 

                                                                     Меч Арея на захисті Русі-України

 

Про один із мечів бога Арея, який був у володінні Аттіли, короля гунів, розповідає Іордан, переказавши оповідку за грецьким істориком Пріском: «Хоча Аттіла вже з природи покладався на щастя воєнне, однак віднайдення Аресового меча піднесло ще його віру в себе; той меч королями Скіфії уважався святим. Меч знайдено в такій спосіб. Один пастух помітив, що серед череди теля закульгало: він пішов за слідами крові і наткнувся на меч, об який поранилося теля. Пастух зараз меч викопав і заніс до Аттіли. Сей зрадів дарункові і в гордості подумав, що він призначений на володаря світу, бо Аресовий меч надасть йому перевагу у війнах».

 

Як і в інших народів, весна в наших предків були часто відновленням воєнних дій. Зі співом перших весняних пташок починався воєнний сезон. Був звичай у наших пращурів: кожного року частина мужчин служила у війську, інша частина обробляла землю. Військова служба вважалась відпочинком по праці. Весна — символ молодості. Молода людина, пройшовши через Священні Ворота Зрілості, ставала косаком (від нього пішло слово козак), вливалася в ратні лави Оріани. Тримаючи меч у руці, щит біля колін, косак цілував Матір—Землю і біля Священних Воріт клявся Богом, що ніколи не зрадить рід свій, не оганьбить пам’ять своїх предків.

 

Особливо опікував бог Арей народжених у «вторий» — другий день тижня. Волхви цим арейцям за зірками віщували їх майбутню вдачу: «Тяжела бити нравом, яра же й гневлива, й дерза во бранях».

 

Навчивши людей виготовляти та володіти зброєю, Арей зробив їх жорстокими, безжальними і безпощадними до ворогів.

 

«Ворога Роду твого знищуй без пощади і жалю!»

«Сила Роду твого у етнічній єдності Роду твого!»

(заповіді наших пращурів Оріїв).

 

Своїм прабатьком Арея вважають усі відважні українські витязі – захисники Неньки України.

 

Однак не лють, не жорстокість бога війни, а Любов до рідного краю, до сонця—неба, квітне кров’ю в мужніх серцях оріїв-українців. Любов до Вітчизни завжди свята. З крові залюблених у Вітчизну, як із іскри, загоряється відчуття бути справжніми синами Вітчизни, любити волю і ненавидіти ворогів Вітчизни.

 

Бог Арей з початку світу народжений бути немилосердним до злого мороку і тьми. Там, де немає світла, меч Арея сонцем пронизує хмари. Вічне світло життя — то безсмертний відблиск волі на залізнім двосічнім мечі Арея.

 

Орії (або арії) — найстародавніша назва українців. Орії, тобто орачі — першоорачі світу, сонцепоклонники. Першими в світі приручили коня, винайшли колесо і плуг. Першими у світі окультурили жито, пшеницю, просо. Свої знання з рільництва та народних ремесел понесли по всьому світу – в Китай, Індію, Месопотамію, Палестину, Єгипет, Північну Італію, на Балкани, в Західну Європу, Скандинавію. Назва арійців багато разів зустрічається у Ведах. Це слово було прочитане французьким вченим Анкетілем Дюпероном у 1771 р. на стелі перського царя Дарія: «Син Віштаспаса, Ахаменід, Перс, син Перса, Арій, Арійського семені» (див. тут:  https://proridne.org/ ).

 

На цю тему читайте статті:

«Ми — не брати: як учені довели відсутність «рідства» між українцями і росіянами» (Україна молода, 29.03.2017)

«Як орії з Греції Елладу зробили» (Голос України, 17.10.2007)

 

Нагадаю, з початку квітня УкРАїнський «СМЕРШ» проводить операцію під  назвою «Лють Меча Арея».

 

Пропозиції, які залишилися без відповідей…

 

Ще у квітні 2014 року я звернувся до першого заступника голови СБУ,  керівника Антитерористичного центру при СБУ Василя Крутова з проханням  повернути мене на військову службу і  призначити на посаду його помічника,  радника або заступника.

Ознайомив з планом заходів, як створити на базі Центру спеціальних операцій «Альфа» спецпідрозділ для ліквідації на території окупованого Криму зрадників України – співробітників ГУ СБУ, працівників правоохоронних органів, суддів, військових, які в масово зрадили присязі і перейшли на службу ворогу – росії – країні агресору і окупанту.

 

Згідно з даними, якими я володів на той час, найбільшу кількість зрадників серед кримських силовиків складали майже 12 тисяч працівників міліції і понад 1020 офіцерів СБУ (83% від особового склад).

 

Серед військовослужбовців ЗС України загальний показник зрадників був  70,4%, у тому числі 64% – серед офіцерів (майже 3000 осіб).

 

Зрадили Україну також 74% співробітників Державної прикордонної служби, з них 50% – офіцери (220 осіб).

 

Зрадили присязі понад 250 кримських суддів і майже всі прокурорські  працівники.

 

Поіменний перелік зрадників керівного складу Військово-морських сил Збройних сил України, які прийняли російське громадянство і поповнили лави ВМФ російської федерації дивіться тут.

 

Я запропонував детальний план як влаштувати кримським зрадникам «ніч довгих ножів» – масове полювання і терор, щоб посіяти серед них панічний страх, який би не давав їм і їх сім’ям спокійно спати, щоб вони жили в  постійному очікуванні своє смерті, яка обов’язково прийде...

 

Зрадники, на мою думку, підлягали фізичній ліквідації за законами воєнного часу і згідно із заповітам наших пращурів оріїв-русів – «Ворога Роду твого ЗНИЩУЙ без пощади і жалю». 

 

На той час була така можливість. У Криму був певний хаос, ФСБ ще не взяла його під повний і тотальний контроль, особливих проблем в’їхати на півострів не було. Зброю, вибухівку й інші необхідні засоби можна було добути на місці.

 

Ми (СБУ і я як ексначальник відділу військової контррозвідки і заступник голови Спілки офіцерів України) мали в Криму гарні оперативні і агентурні можливості для встановлення місця знаходження зрадників і їх справедливого покарання.

 

Я запропонував очолити одну з основних «груп месників» з  5-7  професіоналів, яких би  підібрав особисто. Кількість груп,  необхідних для проведення акції «відплати» кримським зрадникам,  достатньо було б не більше 25-ти (найбільш чисельні за населенням міста) у складі 3-5 осіб кожна. Деталізувати той план не буду, він, надіюся, ще пригодиться.    

 

Окремо запропонував план активних заходів під назвою «Українська гостинність» на 9 травня у Севастополі. Обидва плани були реальними для реалізації. Потрібна була лише згода керівництва держави…

 

Короткий відступ. Влітку далекого 1983 року на всесоюзних зборах інструкторів із підготовки бійців спецпризначення я познайомився з Василем Крутовим, майбутнім керівником «Альфи» СБУ (1994 – 1998 рр.). В той час я працював слідчим в МВС і одночасно тренував працівників міліції.

 

Був кандидатом у майстри спорту з боксу, бойового самбо і офіцерського багатоборства. Брав участь у союзних і республіканських змаганнях, був чемпіоном і призером цих змагань. У 1985 році став майстром спортом з рукопашного бою.

 

Роботу слідчого, навчання в ад’юнктурі, викладача в академії МВС, а згодом – начальника відділу військової контррозвідки і народного депутата я  поєднував з тренуванням  бійців «Альфи» разом з генералом Крутовим до травня 1998 року. Ми стали друзями.

 

Мішень полковника Григорія Омельченка. Швидкісна стрільба з різних положень (стоячи, з коліна і перекидом) на відстані 25–30 метрів із пістолета Стєчкіна на полігоні «Альфи» СБУ 26.10.1996 р.

 

Результат: 575 очок з 600 можливих, підтверджений підписами А. Єрмака, офіцерів і начальника «Альфи» СБУ генерала В. Крутова, які брали участь у стрільбах (із книги О. Михайлюти «Воїни «Антимафії», с.344)

 

Строкову службу в радянській армії проходив у військах спеціального призначення, закінчив у званні молодшого лейтенанта. Брав участь у бойових операціях за кордоном, маю понад 50 стрибків на парашуті.

 

Президент Кучма, довідавшись, що я провожу тренування з бійцями  «Альфи», дав вказівку голові СБУ Леоніду Деркачу не допускати мене до цих тренувань…    

 

Чи ознайомили з моїми пропозиціями голову СБУ Валентина Наливайченка і  в. о.  президента України Олександра Турчинова, не знаю. Але в поновленні на  військову службу мені було відмовлено через вік (63 роки було на той час, з 2010 року – у відставці). Через три місяці після нашої зустрічі (липень 2014 року) Василь Крутов був звільнений з займаної посади.  

 

Спецслужби і їх завдання

 

«Експерти широкого профілю» дають «супер» поради на яких засадах (принципах) повинні бути створені спецслужби в Україні і найчастіше ставлять в приклад роботу ізраїльського «Моссаду» (рідше «СМЕРШу» та подібних  «Моссаду» структур США, Великої Британії, Франції, Італії, не знаючи навіть їх назв і які вони проводили операції за кордоном по знищенню ворогів). 

Розповідають як був створений «Моссад», як він діє, про проведені ним таємні операції, інформація про які взята, як правило з Інтернету,  не маючи  ні найменшої реальної уяви про його оперативну і агентурну роботу. І ніколи не дізнаються…

 

«Моссад» розшифровується як «Відомство розвідки і спеціальних завдань» — політична розвідка Ізраїлю, за своїм призначенням та функціями є аналогом ЦРУ США. Підпорядковується виключно прем’єр-міністру Ізраїлю. «Моссад» був створений у квітні 1951 року. У процесі його створення безпосередню участь брав прем’єр-міністр Ізраїлю Давид Бен-Гуріон.   Вважається однією з найбільш ефективних і професійних спецслужб у світі. І це дійсно так. Основою ефективної роботи «Моссаду» є її агентурна розвідка – мережа агентів по всьому світу.

 

                          Емблема «Моссаду»

 

На емблемі організації зображена менора, один з елементів гербу Держави Ізраїль. «Моссад» – є гарантом безпеки євреїв і кошмаром терористів. Він діє за заповідями Тори (єврейська Біблія – «П’ятикнижжя Мойсея – Старий Заповіт): «Око за око, зуб за зуб, руку за руку, ногу за ногу, опік за опік, рану за рану, забій за забій»  (Тора, Вихід 21:23-27).  

 

В Україні гарантом прав, свобод і безпеки українців є президент (ст.105 Конституції). Якими гарантами українців були наші президенти за роки незалежності, ви знаєте не гірше за мене…

 

Будучи народним депутатом і головою парламентського підкомітету з питань боротьби з міжнародним тероризмом і членом аналогічного підкомітету Юридичного комітету ПАРЄ, я неодноразово зустрічався з керівниками різних рівнів спецслужб Західної Європи, США, Ізраїлю, з якими обговорював питання реорганізації СБУ, на яких принципах вона повинна формуватися, її кадрове забезпечення і таке інше. В загальних рисах торкалися також питання і про створення структур, подібних «Моссаду», але воно не для публічного обговорення.

 

Нагадаю (сьогодні про це пам’ятають одиниці), влітку 1995 року я (як член Президії Верховної Ради України, голова парламентського Комітету з питань боротьби з корупцією і організованою злочинністю і начальник відділу військової контррозвідки СБУ) і керівники Генеральної прокуратури, МВС і МЮ України підписали з США перший в історії Меморандум про співпрацю правоохоронних органів двох країн і обмін інформацією у сфері боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Одним із підписантів Меморандуму з американської сторони був директор ФБР Луї Фрі, з яким я неодноразово зустрічався в США.

 

Зазначу, що основи агентурної і оперативної роботи спецслужб країн світу, їх агентурного апарату майже ідентичні. Зупинятися на цій темі не буду. Про це ви можете прочитати у моїх статтях, опублікованих у газеті «Україна молода»:

 

«Батогом і пряником: як вербували в агенти КДБ та ким вони були»

«Вони і досі серед нас: колишні агенти КДБ нині працюють на ФСБ і продовжують нести загрозу Україні»

«Агентура КДБ-ФСБ-РПЦ в Україні: чого ми не знали про добре знайомі обличчя»

«АДвоКАТ» Віктор Медведчук: агент КДБ (ФСБ) «Соколовський»

 

Наведу класичне визначення, що таке спецслужби та їх основні сфери  діяльності.     

Спецслужби — загальна неофіційна назва для державних органів та установ, покликаних здійснювати агентурну і оперативно-розшукову діяльність, розвідку та контррозвідку, спеціальні операції і диверсії в інтересах держави та національних інтересів. У недемократичних (авторитарних і тоталітарних) країнах спецслужби обслуговують панівні еліти, займаються політичними репресіями та позасудовими убивствами.

Спецслужби часто діють поза правовим полем своєї країни, а їхня діяльність на території інших держав є протизаконною (злочинною). У деяких країнах спецслужби мають особливу політичну вагу й можуть бути незалежним гравцем, впливати на політику та обрання (призначення) керівництва держави.

 

Тенденція останніх років — посилення ролі спецслужб, дедалі більше втручання їх у приватне життя громадян та маніпуляція суспільними процесами. Спецслужби можна умовно розділити на дві групи:

•           розвідувальні,

•           контррозвідувальні (внутрішня безпека).

 

Завданням розвідувальних органів є здобуття важливої інформації та дезінформація аналогічних структур ворожих держав. Органи внутрішньої безпеки (контррозвідка) повинні гарантувати безпеку громадянам і політичну  стабільність країни.

 

Для політичного керівництва країни спецслужби зобов’язані гарантувати:

•           аналіз усіх сфер дотичних до безпеки держави;

•           завчасне попередження кризових явищ;

•           державний кризовий менеджмент;

•           інформаційне забезпечення для планування бойових дій міністерства оборони;

•           захист власної конфіденційної інформації та інформації інших державних органів;

•           вплив на суспільні процеси з метою дотримання національних інтересів.

В Україні функції спецслужб покладені на такі державні структури:

•           ГУР — Головне управління розвідки Міністерства оборони (воєнна розвідка);

•           СЗР — Служба зовнішньої розвідки;

•           СБУ — Служба безпеки України (контррозвідка та внутрішня безпека);

•           Управління розвідки Адміністрації Державної прикордонної служби України.

 

Певною мірою до спецслужб можна віднести і УДО (Управління державної охорони) — колишнє «9 управління КДБ СРСР», що займається забезпеченням охорони перших осіб держави.

 

Українські «Моссад» і «СМЕРШ»

 

В соціальних мережах появилися статті про діяльність українського «Моссаду», «УкРАїнського СМЕРШу», партизанських загонів, «нічних вовків», «месників-одиночок» і т. д. Появилися аматорські відео з рекомендаціями як повинен діяти український  «Моссад», після перегляду яких професіонали усміхаються.

 

Деякі державні чиновники навіть «побігли поперед батька в пекло» і заявили,  що український «Моссад» уже створений і виконує свою роботу на окупованій території (таких ми називаємо недоумками або інфантильними ідіотами!).

 

Я рекомендую подивитися інтерв’ю з офіцером Армії оборони Ізраїлю,  військовим аналітиком Ігаль Левіном «Український Моссад – це не ГУР і не СБУ». Це єдине відео-інтерв’ю, яке заслуговує на увагу професіоналів.

 

Про засади (принципи) діяльності таємної НЕДЕРЖАВНОЇ організації «УкРАїнський СМЕРШ», яку з ветеранами спецслужб я почав створювати завчасно,  з листопаду минулого року, знаючи, що повномасштабне вторгнення росії буде у другій половині лютого 2022 року, читайте на сайті видань «Україна молода» і «Український репортер».

 

В перший день російського вторгнення, на відміну Офісу президента, де думали, що орки це «люди», «УкРАїнський СМЕРШ» обнародував заяву «Російські  окупанти підлягають знищенню як скажені собаки».

 

Радник глави ОП Михайло Подоляк в інтерв’ю «Фактам» 30 серпня вигадав жалюгідне виправдання щодо неготовності підривати мости 24 лютого, що призвело до швидкого захоплення російськими військами півдня України,  масових жертв серед мирного населення та інших тяжких наслідків. 

 

Однією з головних помилок у перші години після повномасштабного вторгнення росії, за його зізнанням, була неготовність Зеленського нищити об’єкти інфраструктури, аби зупинити російських окупантів.

 

Подоляк заявив: «На мою думку, одна з ключових помилок, це коли почалося інтенсивне вторгнення, ми як органи управління — не могли повірити в те, що це відбувається у XXI столітті та відбувається з нами. Того раннього ранку 24 лютого ми психологічно не були готові підривати мости».

 

«Перші кілька годин думали: ми вкладали кошти у комфорт для людей, як тепер руйнувати все це? Ось цю тодішню неквапливість вважаю фундаментальною помилкою (це мінімум злочинна недбалість – Авт.). Ми ж думали, що з того боку теж люди, що вони дбайливо ставитимуться до будинків, мостів та іншої інфраструктури», - зазначив Подоляк.

 

Вони є, але їх не бачать

Вони – «невидимки-привиди»

Вони – очі і вуха

Вони – «Караючий Меч Арея»

Вони – не коментують, не підтверджують, не заперечують…

Вони – роблять справедливу «відплату»…

 

Українська Служба аналогу «Моссаду» або «СМЕРШу», яку ми пропонуємо назвати «КаРАючий Меч Арея» (що означає «Кінець Московському Антихристу» - абревіатура КМА), повинна бути абсолютно таємною закритою автономною державною структурою, яка підпорядкована виключно президенту України.

 

Про її існування  повинен знати лише президент і керівник цієї спецслужби. Вона не повинна бути ні у складі СБУ, ні ГУР МО, це – абсолютно автономний незалежний спеціальний державний таємний орган.

 

Офіційно про існування такої служби НЕ повинні говорити ні політики, ні   державні чиновники, ні військові – це повинно бути ЗАБОРОНЕНО законом, який передбачає кримінальна відповідальність за розголошення даних про  Службу і її працівників.  Ніхто не знає, окрім президента, справжнього прізвища її  керівника, його  біографічні дані, зовнішність і т. д.

 

Оперативний склад Служби повинен бути настільки засекреченим, щоб  унеможливлював витік інформації на зовні про  його співробітників.

 

Керівник Служби не повинен знати таємних агентів оперативних працівників. Виключенням із правила можуть бути лише особливо надзвичайні обставини.

 

Наприклад, при постановці керівником завдання безпосередньо перед  оперативним працівником або його доповіді про виконання операції (або її  провал) і то не завжди. Як правило, це повинен робити безпосередній начальник оперативного підрозділу і без участі своїх підлеглих.

 

Це одне із основних правил організації конспірації і цілком таємної діяльності таких спецслужб. Керівник знає лише своїх  заступників, керівників структурних підрозділів і кадрових співробітників Служби. Для решти суспільства і світу вони «невидимки-привиди». Вони є, але їх ніхто не бачить. 

 

Одним із самих відповідальних і складних питань є підбір кандидатів,  придатних для роботи в Службі аналогу «Моссад» – вивчення психологічного портрету і  психотипу кандидата, рівень («стеля») його можливостей: фізичних, психологічних, психічних і моральних, які будуть ГАРАНТУВАТИ  виконання «специфічного» завдання, знаючи при цьому, що виконання його за кордоном – це злочин і у випадку затримання – виконавця чекає в’язниця.

 

Для цього є відповідні спеціалісти – психологи, психіатри, психоаналітики, гіпнотизери і особи інших здібностей. На цьому поставимо крапку… 

 

НАГОЛОШУЮ: фізичне знищення воєнного злочинця (рашиста) за кордоном буде вважатися за законами країни, де воно сталося, злочином (вбивством, терактом і т. д.) і у випадку затримання виконавця, його будуть судити. Що можуть зробити з «месником» у росії, догадатися не важко, там закони застосовувати не будуть…

 

ПІДКРЕСЛЮЮ: тема створення таємного державного органу на зразок  ізраїльського  «Моссаду» НЕ для публічного обговорення посадовими особами на прямих ефірах по телебаченню, радіо, в інших ЗМІ. Вони повинні уникати відповідей на запитання журналістів на цю тему. Для них вона – ТАБУ!

 

Недопустимо те, що  заявив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі  ютуб-каналу «Україна-24» 19 квітня.

«Вже створено службу, яка працює на окупованих територіях. Коли ви чуєте, що хтось в ОРДЛО раптово помер, це і є робота наших спецслужб, які знищують окупантів та зрадників. Наш український «Моссад», - уже в дії», - наголосив Геращенко.

 

Питання: яке відношення він має до роботи спецслужб?  Хто уповноважував його робити таку заяву? Таке базікання за певних обставин може кваліфікуватися як тяжкий  злочин – розголошення державної  таємниці (ст. 328 КК) і державна зрада ст. 111 КК).

 

Про існування подібної ДЕРЖАВНОЇ служби, якщо вона створена, ніхто окрім президента країни і її керівника НЕ ПОВИНЕН ЗНАТИ. В слух про це НЕ ГОВОРЯТЬ!

 

Як таємно створити подібну державну структуру з урахуванням ізраїльського  і власного  досвіду («і чужому  навчайтесь, й свого не цурайтесь…» – Тарас  Шевченко) і щоб вона не була  розшифрована – професіонали спецслужб знають, роблять мовчки свою справу і не піднімають галасу про це на весь світ…

 

Для її створення потрібна політична воля і НЕ ПУБЛІЧНЕ (абсолютно закрите!) рішення  Президента України.

 

Не дивлячись на те, що я не довіряю президенту Зеленському (підстав для цього більш, ніж достатньо), я готовий зустрітися з ним і обговорити питання про створення таємної Служби «КаРАючий Меч Арея» (положення, засади, принципи її роботи, національно-патріотичний принцип підбору кадрів, структура,  чисельність, фінансування, соціальні гарантії працівників, їх сімей і т. д.).

 

Я готовий її очолити або бути радником-консультантом президента з цього питання.

Підбір своїх заступників, керівників структурних підрозділів, оперативних працівників визначає виключно керівник Служби і його заступники. Втручатися в цей процес не має права ніхто – навіть президент країни.

 

Задачі щодо проведення за кордоном операції «ВІДПЛАТА» перед керівником Служби ставить особисто президент України. Він вправі  обговорити це питання на закритому засіданні РНБО за участі керівника Служби в обмеженому складі членів РНБО: перших керівників СБУ, СЗР  і ГУР МО – не більше.

  

І головне – ця Служба не повинна використовуватися президентом у боротьбі з політичними опонентами і опозицією в середині країни. Будучи її керівником або радником-консультантом президента, я це гарантую!

 

«КаРАючий Меч Арея» знайде голови російських військових злочинців, зрадників і колаборантів, де б вони не були.  Відплата буде неминучою! Лють «Меча Арія» буде безпощадною і безжальною! Операції «Відплата» - бути!

 

«Антимафія»

 

Поділюся власним досвідом створення НЕ ДЕРЖАВНОЇ таємної організації  для боротьби з мафією і корупцією у вищих ешелонах влади.

 

Восени 1992 року, будучи начальником відділу військової контррозвідки СБУ,  я зі своїм заступником підполковником Анатолієм Єрмаком створив на вище  вказаних засадах таємну офіцерську організацію «Антимафія», яка займалася виявленням фактів корупції і організованої злочинності серед народних депутатів, вищих посадових осіб органів державної влади – в адміністрації  президента, уряді, МВС, СБУ і середовищі воєначальників ЗС України.

 

У 1997 році, будучи народним депутатом, я брав участь у Міжнародній конференції  по боротьбі з організованою злочинністю і відмиванням «брудних грошей», яка проходила в одній із столиць Західної Європи. В конференції брали участь представники правоохоронних органів всієї Європи. В розмові за кавою і бокалом вина з учасниками конференції я розповів про діяльність очолюваної мною офіцерської організації «Антимафія.  Закріпили знайомство, обмінялися телефонами, адресами, умовними паролями для зв’язку, домовилися неофіційно обмінюватися інформацією, допомагати один одному у боротьбі з міжнародною організованою злочинністю і корупцією і створили негласне європейське об’єднання «Антимафія».

 

Минуло чверть століття. Учасники тієї конференції, як і я, уже на пенсії, виховуємо онуків. На жаль, деякі з них відійшли в інший світ (світла їм пам’ять). Але до цього часу ми, ветерани підтримуємо зв’язки, обмінюємося інформацією…

 

В основу створення української «Антимафії» ми з Анатолієм Єрмаком заклали такі принципи підбору кадрів: національний ПАТРІОТИЗМ, ПРОФЕСІОНАЛІЗМ, ПОРЯДНІСТЬ – принцип трьох «П».

 

Якщо ви відвідаєте Дипломатичну академію України імені Геннадія Удовиченка (академія носить його ім’я з 2017 року), в холі ви побачите девіз академії: «Патріотизм, Порядність, Професіоналізм» (Геннадій Удовиченко). У своїй діяльності мій багаторічний друг і колега по парламенту Геннадій Удовиченко взяв на озброєння наш принцип «три П», який став народним.     

 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України, кавалер ордену ООН «Діяння на благо народів», генерал-лейтенант, народний депутат України 2-6 скликань, член ПАРЄ (2006-2010)

 

ПРОДОВЖЕННЯ читайте за посиланням