Тисячі паломників-хасидів прибувають до Умані

12:06, 25.09.2022
Тисячі паломників-хасидів прибувають до Умані

Хасиди-паломники. (Фото: Телеграм)

До Умані станом на 25 вересня прибуло понад 23 тисячі паломників-хасидів для святкування юдейського нового року Рош га-Шан на могилі цадика Нахмана.

 

Як інформує УМ, про це 25 вересня у Телеграмі повідомляє Об'єднана єврейська община України.

 

«Більше 23 тисяч паломників-хасидів прибуло до Умані", - заявили там.

 

«За офіційним повідомленням Державної міграційної служби Черкаської області, станом на ранок 23 вересня в Умані перебував вже 19 821 паломник. За даними Об'єднаної єврейської общини України, станом на ранок 25 вересня приїхало вже більше 23 000 прочан», - йдеться у повідомленні.

 

Згідно з повідомленням, Фонд імені Рабі Нахмана спільно з владою якісно організували паломництво, правоохоронні органи забезпечили високий безпековий рівень.

 

Могила цадика Нахмана на єврейському кладовищі в Умані є місцем паломництва для хасидів з усього світу. Щороку вони туди з’їжджаються для святкування юдейського нового року Рош га-Шан.

 

Святкування Рош га-Шана цього року триватиме три дні — з 25 по 27 вересня. До війни в Умань приїздили від 20 до 40 тисяч хасидів.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю попросило, аби хасидів, які скупчилися на українсько-білоруському кордоні, пропустили до України.