Ізраїль просить Зеленського пропустити хасидів

10:38, 16.09.2020
Ізраїль просить Зеленського пропустити хасидів

Заборона на в'їзд іноземців до України діятиме до 28 вересня

Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю попросило, аби хасидів, які скупчилися на українсько-білоруському кордоні, пропустили до України.

 

Як інформує УМ, про це повідомив у Facebook заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

 

"Ми з розумінням ставимося до зусиль Ізраїлю сприяти пропуску вказаних людей в Україну, у тч отримане сьогодні дипломатичними каналами звернення міністра внутрішніх справ Ізраїлю на адресу президента України", - повідомив пан Єнін.

 

Водночас, за його словами, це питання може вирішуватися лише шляхом перемовин урядів двох держав.

 

Заступник міністра закордонних справ нагадав, що заборона на в'їзд іноземців до України діятиме до 28 вересня, а МЗС звернулося до Білорусі з проханням не пропускати іноземців, яким Київ заборонив в'їзд.

 

Натомість ввечері 15 вересня речниця президента Білорусі Олександра Лукашенка Наталя Ейсмонт заявила, що Мінськ пропонує возити хасидів "зеленим коридором" прямо до Умані і назад в аеропорт.

 
хасиди

АВТОР ФОТО,TUT.BY

 

Як повідомляла УМ, щонайменше кілька тисяч паломників-хасидів, які прямують на святкування Нового року до Умані, намагаються потрапити до України з Білорусі. Прикордонники мобілізують резерви для дотримання порядку. Допомогу надають Нацгвардія та поліція

 

Водночас прикордонники приносять хасидам, які скупчилися на кордоні, їжу та напої.