ЗСУ деокупували понад двадцять населених пунктів на Харківщині

15:43, 08.09.2022
ЗСУ деокупували  понад двадцять населених пунктів на Харківщині

Українські військові вигнали окупантів з 20 населених пунктів на Харківщині та просунулися на 50 км вглиб

На Харківському напрямку наші захисники  розпочали оборонні операції з метою повернення окупованих росіянами українських територій. Збройними силам вдалося звільнити 20 населених пунктів Харківщини на просунутися в оборону ворога на глибину до 50 км.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.

 

«В рамках проведення на Харківському напрямку оборонних операцій з метою відновлення втрачених територій з початку тижня ЗСУ ведуть активні бойові дії на визначених напрямках. На даний час військові частини вклинились в оборону противника на глибину до 50 км»,- заявив Громов.

 

Водночас як додав Громов, на окремих напрямках наші бійці просунулись вглиб оборони росіян від 2 до декількох десятків кілометрів.

 

Наші захисники на Харківському та Південнобузькому напрямку повернули під контроль України  700 квадратних кілометрів, які раніше були окуповані ворогом.

 

«Тривають фільтраційні дії в низці населених пунктів. У ході ведення активних дій на харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів»,- відзначив Громов.

 

Назви деокупованих населених пунктів наразі не повідомляють, оскільки звільнені села та міста необхідно зачистити, а бійцям ЗСУ – закріпитися на нових позиціях.

 

Нагадаємо, згідно з даними CNN, українські військові мають мету повернути більшу частину окупованої Росією Херсонської області до кінця цього року

 

Ще зранку, як повідомляв Інститут вивчення війни, ЗСУ, скориставшись передислокацією російських сил, провели ефективний контрнаступ на північний захід від Ізюма,  аби 7 вересня просунутися як мінімум на 20 км.

 

Як повідомляла УМ, Збройні сили України, ймовірно, використали тактичну несподіванку, щоб 7 вересня просунутися щонайменше на 20 км на окуповану росією територію на сході Харківської області.

 

Зокрема, скориставшись передислокацією російських сил, українські сили провели ефективний контрнаступ на північний захід від Ізюма та відвоювали приблизно 400 квадратних кілометрів території.