Джонсон втретє приїхав до Києва та оголосив про 54 млн фунтів стерлінгів військової допомоги

18:50, 24.08.2022
Джонсон втретє приїхав до Києва та оголосив про 54 млн фунтів стерлінгів військової допомоги

Третій візит Джонсона до Києва за останні пів року. (Фото Офісу президента)

Прем'єр-міністр Борис Джонсон і президент України Володимир Зеленський вже втретє зустрілися в Києві від початку повномасштабного вторгнення рф.

 

Цього разу пан Джонсон приїхав з нагоди Дня Незалежності із подарунком: оголосив у Маріїнському палаці про виділення Україні нового пакету військової допомоги в розмірі 54 мільйонів фунтів стерлінгів.

 

Джонсон також прогулявся із Зеленським центром Києва.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють на сайті британського уряду, а також в Офісі президента України 24 серпня.

 

«Радий вітати в День Незалежності великого друга України Бориса Джонсона. Борисе, дякую за безкомпромісну підтримку нашої країни з перших днів повномасштабної російської агресії, за стійке відстоювання інтересів України на міжнародній арені! Нашій державі пощастило мати такого друга!», – заявив Зеленський, зустрічаючи поважного гостя біля Маріїнського палацу.

 

 

На спільній прес-конференції в Києві Зеленський вручив британському прем'єру орден.

 

"Я маю честь вручити Борису від імені усіх українців орден Свободи, ця нагорода повністю відображає те, що він робить для нашої країни й для всієї Європи", – сказав глава держави.

 

Тоді як пан Джонсон оголосив новий пакет допомоги на 54 млн фунтів стерлінгів, який включатиме сотні найсучасніших безпілотників і протитанкові боєприпаси.

 

До нового пакета також увійдуть 850 ручних мікродронів Black Hornet, які спеціально розроблені для використання в містах і селах та призначені для виявлення сил противника, що наближаються, повідомив сайт британського уряду.

 

 

Також Велика Британія готується надати Україні транспортні засоби для пошуку мін у прибережних водах – найближчими днями українські спеціалісти вчитимуться використовувати їх у Великій Британії.

 

"Сьогоднішній пакет підтримки надасть хоробрим і стійким Збройним силам України ще один приріст у спроможності, дозволяючи їм продовжувати відштовхувати російські сили та боротися за свою свободу", – заявив Джонсон.

 
«Ця війна може закінчитися лише в один спосіб – Україна переможе. І Велика Британія буде поруч із вами», – наголосив глава британського уряду. 
 
Прем’єр-міністр також зазначив, що Велика Британія допоможе у відбудові України. Адже українські школярі на прифронтових територіях попри складні умови й далі здобувають освіту.
 
«Наша спільна мета – забезпечити, щоб ці учні, коли виростуть, здобули всі кваліфікації, які необхідні для життя в успішній Україні. Ми вилікуємо ваші міста й села від шрамів цієї жахливої війни. Ми зробимо з країни квітку, яка буде помітною для всього світу», – сказав він.
 
 
«Я хочу, щоб люди в моїй країні чітко розуміли, що стоїть на кону в Україні. Це стосується вашого права жити в мирі, свободі. Але насправді це стосується всіх нас, коли йдеться про свободу та демократію», – резюмував Борис Джонсон.

Нагадаємо, що попередні візити Джонсона до Києва під час повномасштабної російської агресії відбулися 17 червня й 9 квітня. Зараз британський прем'єр приїхав втретє.

 

Як зазначають у британському уряді, Велика Британія виділила понад 2,3 мільярда фунтів стерлінгів військової та фінансової допомоги Україні з початку вторгнення в лютому 2022 року.

 

Як повідомляла "УМ", з нагоди Дня незалежності України офіс прем’єр-міністра Джонсона у Лондоні прикрасили соняхами, а оркестр шотландських гвардійців виконав у центрі Лондона "Стефанію" Kalush Orchestra.