Соняхи на Даунінг-стріт: Джонсон привітав українців з Днем Незалежності

13:42, 24.08.2022
Соняхи на Даунінг-стріт: Джонсон привітав українців з Днем Незалежності

Борис Джонсон привітав українців із Днем Незалежності, а офіс прем'єра прикрасили соняхами (facebook.com/10downingstreet)

До Дня незалежності України у Великобританії офіс прем’єр-міністра Бориса Джонсона прикрасили соняхами, а оркестр шотландських гвардійців виконав у центрі Лондона "Стефанію" Kalush Orchestra. 
 
Як інформує Україна це повідомляє сайт прем´єр-міністра.
 
Будівлю на Даунінг-стріт, 10, де розташований офіс Бориса Джонсона, прикрасили соняхами та синіми букетами, пояснивши для британської аудиторії, що сонях вже кілька століть вирощується на українських полях і є однією з "національних"  квіток, а під час російсько-української війни став символом опору та єдності. 
 
 
В особистому відеозверненні Борис Джонсон окремо підкресилив, що у 1991 році Україна відродилася к незалежна держава, а не вперше стала незалежною, і зараз українці знову відстоюють право визначати своє майбутнє у власній країні. 
 
«Хочу, щоб українці у свій День Незалежності знали про це: Британія буде підтримувати вас стільки, скільки буде необхідно»,- наголосив прем’єр.
 
 
Як повідомляла УМ, Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що путін планує напасти на нові частини України, тому Збройні сили потребують подальшої підтримки світу. Також він закликав світ надавати Україні більше зброї.