Джонсон і Столтенберг закликали світ надавати Україні ще більше військової підтримки

16:44, 23.08.2022
Джонсон і Столтенберг закликали світ надавати Україні ще більше військової підтримки

Джонсон наголосив, що світ має допомагати Україні до звільнення всіх її територій

Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що путін планує напасти на нові частини України, тому Збройні сили потребують подальшої підтримки світу.
 
Як інформує Україна молода, про це він зазначив під час виступу на саміті «Кримської платформи» 
 
«Він хоче всю Україну. Хоче зробити з нею те саме, що зробив уже з Кримом. Він готує анексію, готує більше фальшивих референдумів», — заявив Джонсон.
 
За його словами, анексія півострова стала першим етапом війни, але тоді світ не мав сміливості та рішучості визнати ненормальність того, що коїла росія.
Джонсон заявив, що Британія ніколи не визнає російської анексії Криму або будь-якої іншої частини української території.
 
«Перед лицем путінського нападу ми маємо й далі надавати українським друзям усю військову підтримку, гуманітарну, економічну, дипломатичну допомогу, якої вони потребують, аж поки росія не припинить цю жахливу війну і не забере свої війська з усієї без винятку території України», — сказав він.
 
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтримав тезу Джонсона про зброю і заявив, що постійно звʼязується з лідерами країн, щоб ті більше та швидше постачали озброєння Україні.
 
«Я постійно звʼязуюся з лідерами країн для того, щоб вони надавали більше військового обладнання, більше боєприпасів і робили це значно швидше», — сказав генсек НАТО.
 
Кримська платформа» — це міжнародний консультативно-комунікаційний механізм, кінцева мета якого — деокупація Криму та його повернення під контроль України. «Кримська платформа» працюватиме на кількох рівнях. Перший — найвищий політичний рівень, до якого долучаться глави іноземних держав. Другий — рівень глав МЗС і міністрів оборони. Третій — міжпарламентський рівень. І четвертий — рівень експертів. Торік у саміті взяли участь представники 46 країн.
 
Як повідомляла УМ, британський прем’єр-міністр Борис Джонсон та французький президент Еммануель Макрон наголосили на намірах і далі допомагати Україні на тлі активних боїв у російсько-українській війні. Ці офіційні заяви Лондона і Парижа пролунали  під час телефонної розмови лідерів.