Комбінат Ілліча у Маріуполі окупанти ріжуть на металобрухт

16:10, 19.08.2022
Комбінат Ілліча у Маріуполі окупанти ріжуть на металобрухт

Комбінат Ілліча вивозять до рф. (Фото: Телеграм Андрющенко Time)

Російські окупанти в тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі почали різати металоконструкції на металургійному комбінаті ім. Ілліча (ММК ім. Ілліча) на металобрухт.

 

Як інформує УМ, про це 19 серпня повідомив у Телеграмі радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

 

«Маріуполь. Окупанти почали вирізати ММК їм. Ілліча на металобрухт. Сьогодні над комбінатом піднявся дим. Це (викликано) початком розпилу великогабаритного металобрухту, частково зі скрапом (металобрухт разом зі шлаком). Фактично, на очищеній та розмінованій території почали вирізати завод на металобрухт», - написав Андрющенко.

 

За його словами, загарбники при тому продовжують годувати маріупольців брехливою надією на відновлення заводу.

 

«Це і є відновлення від росіян. Був металопрокат - став металобрухт. Який досі не під санкціями. Цікаво, що початок розпилу заводу проходить під контролем Пушиліна (ватажок «днр» - ред.), який третій день строчить в Маріуполі з кураторами з росіі. Співпадіння? Не думаю», - констатував радник міського голови.

 

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

 

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

 

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

 

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

 

Як повідомляла УМ, загарбники в тимчасово захопленому Маріуполі намагаються вивезти з морського порту всю металопродукцію до росії.Це вже призводить до внутрішніх розборок.