Компроміс з рф буде після відновлення кордонів 1991 року та виплати репарацій – Резніков

20:05, 12.08.2022
Компроміс з рф буде після відновлення кордонів 1991 року та виплати репарацій – Резніков

Олексій Резніков на конференції у Копенгагені. (Фото: EPA/UPG)

Територіальний компроміс із російською федерацією можливий лише в тому випадку, коли Україна вийде на кордони 1991 року, а росія виплатить репарації за всю зруйновану інфраструктуру, а також за вбивства, зґвалтування, тортури й інші злочини.

 

Як інформує Україна молода, про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі данського телеканалу DR Denmark.

 

За його словами глави, Київ може піти на компроміс, лише коли росіяни виведуть свої війська з території України, а питання сусідства між країнами обговорюватиметься після звільнення всієї території.

 

"Вони повинні будуть заплатити репарації за всю зруйновану інфраструктуру та всіх убитих українців — за вбивства, зґвалтування, тортури та всі злочини. Територіальний компроміс — це вихід України на кордони 1991 року", — підкреслив міністр оборони.

 

Водночас пан Резніков зазначив, що Генштаб ЗСУ зможе обрати найсприятливіші напрями для контрнаступу, коли буде стабілізовано фронт.

 

"Контрнаступ нам необхідний для звільнення територій, саме тому ми його анонсували як факт. Наші люди та партнери чекають на активні дії, наші партнери повинні знати, що нам для активних дій потрібно більше зброї", — зазначив очільник Міноборони.

 

Він також акцентував, що головна мета України полягає в тому, щоб повністю звільнити тимчасово окуповану територію в межах 1991 року, включно з Херсонською,  Луганською та Донецькою областями й Кримом.

 

Нагадаємо, напередодні міністр оборони України Олексій Резніков взяв участь у конференції в Копенгагені. На ній були присутні офіційні особи оборонних відомств 26 країн, які погодилися виділити 1,5 млрд євро військової допомоги Україні.

 

Раніше Резніков повідомляв, що українські артилеристи філігранно працюють із високоточною зброєю, зокрема з системами HIMARS, що надали нам західні партнери, обрізаючи постачання армії рф.