Суд продовжив строк тримання Медведчука за гратами

14:56, 04.08.2022
Суд продовжив строк тримання Медведчука за гратами

Коли отримає, і чи отримає , вирок Медведчук за свої діяння - невідомо.

Арешт Віктора Медведчука Личаківський районний суд Львова продовжив до 19 вересня.

 

Як інформує УМ, про це 4 серпня повідомила пресслужба суду.

 

"Вчора, 3 серпня 2022 року, слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова задовольнив клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора та продовжив строк тримання під вартою без визначення розміру застави Медведчуку В.В., який обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 ч.1 ст.111, ч.2 ст.28 ч.1 ст.258-3 КК України, в межах строку досудового розслідування, а саме до 19 вересня 2022 року", - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, СБУ продовжує досудове розслідування щодо Медведчука за фактом фінансування дій, спрямованих на повалення конституційного ладу та за фактом легалізації майна, отриманого злочинним шляхом.

 

Обвинувальний акт стосовно Медведчука у справі про держзраду та замах на розграбування національних цінностей передано до суду 2 червня. Медведчука обвинувачують у тому, що спільно з іншим народним депутатом України від "ОПЗЖ", який перебуває в розшуку, а також посадовими особами РФ вчинили замах на розграбування національних цінностей, - йдеться про незаконний видобуток нафти і газу в шельфі Чорного моря в районі АР Крим.

 

Як повідомляла УМ, Медведчук отримав від ФСБ мільярд на підготовку війни.