Масове вбивство в Оленівці: українці організовують акції протесту по всьому світу

19:37, 30.07.2022
Масове вбивство в Оленівці: українці організовують акції протесту по всьому світу

Після цинічного вбивства українських полонених, світова спільнота готує акції масового протесту

Світава спільнота українців закликає виходити на  акції протесту у різних містах світу після вбивства українських військовополонених у колонії в Оленівці Донецької області.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомила в Інстаграмі громадська організація «Вирій».
 
«Виходьте на мітинги 30–31 липня. Ми повинні про це кричати»,– закликали в організації.
 
У повідомленні наводиться місце та час мітингів, запланованих у Берліні, Кракові, Стамбулі, Монреалі, Франкфурті, Женеві, Варшаві, Батумі, Тбілісі, Кардіффі, Амстердамі, Аліканте, Ризі, Лондоні, Сіднеї, Порто, Братиславі, Пафосі, Брно, Мілані, Римі, Гамбурзі, Цюриху, Салоніках та на острові Гран-Канарія.
 
Як відомо, Генеральний штаб Збройних сил України заявив, що росіяни зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.
 
Президент Володимир Зеленський у відеозвернені заявив, що теракт в Оленівці, унаслідок якого було вбито понад 50 полонених українських захисників, є черговим підтвердженням того, що росія – держава-терорист.
 
За інформацією української розвідки, вбивство українських полонених у тимчасово окупованій Оленівці здійснили найманці зі складу приватної військової компанії «Вагнер».
 
Як повідомляла УМ, рашисти підступно вдарили вогнем по приміщенню, де утримувалися полонені  українські бійці і куди їх перевели напередодні, загинуло щонайменше 53 осіб,, а ще 75 – отримали поранення.