Бомбосховище має бути в кожній новобудові — ВРУ

14:54, 29.07.2022
Бомбосховище має бути в кожній новобудові — ВРУ

Реалії війни вимушують владу діяти радикально. (Фото з відкритих джерел)

Верховна Рада України 29 липня ухвалила законопроєкт №7398, який унормовує потребу планування та забудови територій з обов’язковою наявністю бомбосховищ.

 

Як інформує УМ, відповідний документ оприлюднено 29 липня на сайті парламенту.

 

Законопроєктом парламентарі ініціювали термінове розгортання в Україні мережі захисних споруд цивільного захисту (бомбосховищ та укриттів у новобудовах).

 

Вони захищатимуть громадян від воєнних злочинів, які вчиняють російсько-окупаційні війська. Так, усі придатні для укриття об'єкти зобов'яжуть за потреби готувати до приймання населення в 12-годинний термін.

 

З-поміж іншого депутати пропонують, щоб у містобудівній документації на регіональному та місцевому рівні зʼявився розділ про інженерно-технічні заходи цивільного захисту. Затверджувати документи в разі відсутності цього розділу буде заборонено.

 

Війна показала, що в Україні мало надійних укриттів, як зазначила Олена Шуляк. За її словами, значна частина таких укриттів не обладнані евакуаційними виходами, там немає доступу до систем водопостачання та водовідведення. До всього, вони не пристосовані для зберігання харчів та не спроможні захистити населення в разі застосування зброї масового ураження.

 

«Наша система цивільного захисту не в змозі повною мірою забезпечити захист людей від ризиків, пов’язаних із бойовими діями, особливо якщо зважити на відверто варварський характер ведення війни, який практикується росією», — наголосила голова партії.

 

Як повідомляла УМ, в Києві замість бомбосховища виявили стрип-клуб.