Зеленський приїхав в Одесу «проконтролювати зернове питання»

14:17, 29.07.2022
Зеленський приїхав в Одесу «проконтролювати зернове питання»

Під час робочої поїздки президента до Одеси. (Фото Офісу президента)

Володимир Зеленський, президент України прибув до Одеси, де ознайомився із завантаженням українського збіжжя на судно-зерновоз, висловивши готовність України до виконання зернової угоди.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Офісу президента та Зеленський у Telegram.

 

«Ми готові до експорту українського зерна. Чекаємо сигналів від наших партнерів щодо початку транспортування.

 

Для нас важливо залишатися гарантом світової харчової безпеки. Поки хтось, блокуючи Чорне море, забирає життя в інших держав, ми даємо їм змогу вижити», - сказав Зеленський.

 

 Завантаження турецького судна відбулося в морському торговельному порту "Чорноморськ". За словами президента, перше завантаження з початку війни свідчить про те, що порт почав працювати.

 

 Нагадаємо, що сьогодні посли країн "Групи семи" в Україні приїхали до Одеси, заявляючи про важливість угоди про експорт української агропромислової продукції.

 

Минулої п’ятниці в Стамбулі між Туреччиною, Росією, Україною та ООН було підписано ініціативу з роблокування експорту українського продовольства морським шляхом.

 

Уже наступного дня після підписання угоди Росія її порушила, здійснивши обстріл Одеського порту, що засудили ООН, ЄС і США, а Анкара закликала сторони виконувати досягнуті домовленості.

 

Як повідомляла УМ, ударом по Одесі путін плюнув в обличчя генсеку ООН та Ердогану.