День взяття Бастилії: на військовому параді у Парижі наголосили на солідарності з Україною

16:15, 14.07.2022
День взяття Бастилії: на військовому параді у Парижі наголосили на солідарності з Україною

Парад у Франції покликаний продемонструвати свою солідарність із союзниками

Військовий парад на честь Дня взяття Бастилії був проведений у Франції. Так країна  «віддати честь» і продемонструвала Україні свою підтримку й солідарність у боротьбі з російським агресором.
 


Як інформує Україна молода, про це повідомив представник президента Франції Емманюеля Макрона, передає France 24 з посиланням на AFP.
 
За словами представника офісу Макрона, парад «відзначений стратегічним контекстом та враховує його».
 
«Ідея полягає в тому, щоб наголосити на стратегічній солідарності з нашими союзниками», — сказав він.
 
На заході будуть присутні представники Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Румунії та Болгарії.
 
 
 
Повсталі парижани штурмом взяли фортецю-в'язницю Бастилію 14 липня 1789 року в ході Великої французької революції. Вона вважалася символ деспотизму монархів, повстанці звільнили сімох ув'язнених (за деякими версіями, одним із них міг бути Маркіз де Сад), що стало символом повалення абсолютизму, а з 1890 року – і загальнонаціональним святом.
 
У Франції цей день відзначають як Свято федерації та єдності нації, а в усьому світі до нього міцно наклеїлася назва День взяття Бастилії. 1979 року концерт на площі Згоди на честь свята 14 липня став першим масовим шоу у світовій історії, коли кількість глядачів досягла 1 млн людей.
 
Раніше міністр закордонних справ Франції Катрін Колона на саміті G20 запропонувала своїм колегам посилити гуманітарну та фінансову підтримку України.
 
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з головою Сенату Франції Жераром Ларше під час його візиту до Києва.
 
Національне зібрання Франції не змогло оголосити вотум недовіри уряду на чолі з прем’єр-міністеркою Елізабет Борн.
 
Як повідомляла УМ, президент Франції Еммануель Макрон вважає, що заяви росії щодо завершення війни та капітуляції України – це елемент словесного залякування, не більше того.