Залужний не допустить потрапляння зброї Заходу до рук терористів

15:08, 14.07.2022
Залужний не допустить потрапляння зброї Заходу до рук терористів

Генерал Міллі відзначив ефективність роботи ракетно-артилерійських систем ЗСУ, зокрема застосування М142 HIMARS. (facebook.com/CinCAFU)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевнив голову об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі, що Україна не допустить потрапляння західної зброї, яка надають нашій армії, до рук терористів.

 

Як інформує Україна молода, про цю розмову Валерій Залужний повідомив у соцмережах у четвер.

 

«Ми обговорили темпи та обсяги поставок міжнародної технічної допомоги. Я підкреслив, що українська сторона чітко усвідомлює відповідальність за кожну одиницю озброєння і не допустить його потрапляння до рук терористів», - наголосив «залізний» генерал.

 

Також Головнокомандувач ЗСУ у розмові розповів про поточну ситуацію на фронту. За його словами, загарбники продовжують зосереджувати свої основні зусилля на півночі Луганської та Донецької областей, намагаючись витиснути українських військових із займаних позицій.

 

Активні бойові дії ведуться на напрямках Ізюм-Словʼянськ, Святогірськ-Словʼянськ, Лисичанськ-Соледар, Лисичанськ-Сіверськ, Попасна-Соледар. Нам вдається відбивати масован іатаки ворога.

 

На Херсонському напрямку підрозділи Сил оборони України продовжують звільняти українські території.

 

Тоді як генерал Міллі відзначив ефективність роботи наших ракетно-артилерійських систем, зокрема застосування М142 HIMARS.

 

Зауважимо, що 14 липня глава Офісу президента Андрій Єрмак запропонував Верховній Раді створити Тимчасову спеціальну комісію, яка б контролювала використання зброї, отриманої від західних партнерів України.

 

Як повідомляла «УМ», днями уряд Сполучених Штатів заявив, що тісно співпрацює з українською стороною щодо обліку та охорони американських систем озброєнь, переданих Україні.

 

Відтак у Вашингтоні впевнені, що ця зброя перебуває в надійних руках.

 

Тоді як росія всіляко намагається зірвати поставки в Україну озброєння від західних партнерів, в тому числі й інформаційними кампаніями та брехнею про начебто захоплені або нелегально куплені в Україні нові системи.