Передана Україні зброя перебуває в надійних руках – Держдеп США

08:30, 13.07.2022
Передана Україні зброя перебуває в надійних руках – Держдеп США

Завантаження на борт літака реактивних систем залпового вогню HIMARS для України. (defense.gov)

Уряд Сполучених Штатів тісно співпрацює з українською стороною щодо обліку та охорони американських систем озброєнь, переданих Україні.

 

Відтак у Вашингтоні впевнені, що ця зброя перебуває в надійних руках.

 

Як інформує Україна молода, про це заявила заступниця держсекретаря США з питань контролю над озброєннями та міжнародної безпеки Бонні Деніс Дженкінс під час онлайн-брифінгу з Брюсселя.

 

«Сполучені Штати дуже серйозно ставляться до нашої відповідальності щодо захисту оборонних технологій американського походження, а також запобігання витоку їх у чужі руки чи незаконному розповсюдженню», - підкреслила пані Дженкінс.

 

За її словами, США активно співпрацюють з Україною, «щоби забезпечити контроль за допомогою, навіть в умовах складного конфлікту, який ми бачимо, а також середовища, в якому вона діє».

 

Представниця Держдепу також підкреслила, що американська сторона упевнена в тому, що український уряд прихильний належній охороні та обліку оборонного обладнання, наданого США.

 

«Але насправді я просто хотіла б підкреслити, що найефективнішим шляхом до зменшення ризику було б припинення росією цієї війни та виведення її сил з України»,- додала вона.

 

Зауважимо, що росія всіляко намагається зірвати поставки в Україну озброєння від західних партнерів, в тому числі й інформаційними кампаніями та брехнею про начебто захоплені або нелегально куплені в Україні нові системи.

 

Як повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, напередодні російські пропагандисти поширили фейк, що нібито офіцери ЗСУ домовилися з окупантами «про продаж РСЗВ «HIMARS» російській стороні за суму в 800 тисяч доларів… та боєкомплекту до нього за 330 тисяч доларів. Спосіб передання – залишення пускової установки в сірій зоні».

 

У Центрі протидії дезінформації попереджають, що це фейк.

 

Як повідомляла "УМ", у Пентагоні задоволені ефективним та успішним застосуванням бійцями ЗСУ реактивних систем залпового вогню HIMARS проти російських загарбників.