Мобілізація: близько мільйона українців отримують бойовий і військовий досвід

14:38, 06.07.2022
Мобілізація: близько мільйона українців отримують бойовий і військовий досвід

Українські військові опановують зброю

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що близько мільйона українців нині отримують бойовий і військовий досвід, а Україна «ударними темпами» переозброюється за стандартами НАТО. 
 
Як інформує Україна молода, про це Олексій Данілов повідомив  у twitter 
 
«Щодо так званих цілей Росії. За 4 місяці замість демілітаризації відбулася максимальна мілітаризація. Україна ударними темпами здійснює переозброєння за стандартами НАТО. Відбувається постійне накопичення й насичення Сил оборони західною зброєю і технологіями. Близько мільйона українців отримують бойовий і військовий досвід. «План Путіна» йде за графіком? Українська якість обов’язково переважить рашистську кількість», – написав Данілов у твітері і подякував партнерам за підтримку.
 
Раніше генеральний секретар Єнс Столтенберґ заявив, що перед НАТО нині постали найбільші виклики з часів Другої світової війни. За його словами, війна РФ в Україні може тривати роками, і Києву треба надавати найсучаснішу зброю, навіть якщо «витрати будуть високими».
 
У Пентагоні зауважували, що на сьогодні США виділили близько 7,6 мільярдів доларів США на безпекову допомогу Україні, відколи на посаду президента вступив Джо Байден, у тому числі приблизно 6,9 мільярдів доларів – з початку широкомасштабного вторгнення Росії 24 лютого. 
 
Як повідомляла УМ, призовники та військовозобов’язані, які планують виїзд за межі своїх районів та областей, повинні взяти дозвіл у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.
 
Читайте також: заступниця міністра оборони України Ганна Маляр спростувала черговий російський фейк і наголосила, що у Збройних силах України немає потреби у примусовій мобілізації жінок.