У ЄС обіцяють притянути режим путіна до відповідальності за удар по Кременчуку

16:28, 28.06.2022
У ЄС обіцяють притянути режим путіна до відповідальності за удар по Кременчуку

Головний дипломат ЄС Жозеп Борель жорстко засудив режим путіна за нанесений авіаудар по цивільним об’єктам України

Після авіаудару по торговельному центру «Амстор» у Кременчуці Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що росія повинна відповісти за усі злочини, скоєні проти мирних українців.
 
Як інформує Україна молода, про це він написав у своєму Twitter.
 
«Російський ракетний удар по торговому центру у Кременчуці, де перебували сотні людей, є нагадуванням про те, що росія веде загарбницьку війну проти України та її народу. Це демонструє повне нехтування життям мирного населення, за яке нестиме відповідальність режим»,– написав він.
 
Як повідомляла УМ, 27 червня окупанти завдали ракетного удару по торговельному центру у Кременчуці, у той час там перебувало понад тисячу цивільних людей.
 
Рашисти випустили дві ракети Х-22 із дальніх бомбардувальників Ту-22 М3 з аеродрому у Курській області. Одна з них також влучила у міський стадіон.
Наразі відомо, що загинуло 18 осіб, надійшло понад 40 заяв від родичів про безвісти зниклих. Всього до лікарні госпіталізували 25 людей, 59 осіб поранено.
 
Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський зазначав, що більшість тіл загиблих людей наразі не є впізнаними, тому що сильно обгоріли.
Розібрано наразі понад 60% завалів зруйнованого ТЦ. Пошуково-рятувальні роботи тривають – розбирають пошкоджені будівельні конструкції за допомогою важкої інженерної техніки та засобів малої механізації.
 
Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаним з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).